Dineren op hoog niveau bij Ciel Bleu

Bij Ciel Bleu beleef je een uitzonderlijk avond op hoog niveau. Het restaurant Ciel Bleu is gelegen op de 23ste verdieping van het Hotel Okura. Je hebt dan ook prachtig uitzicht over de stad. Een unieke locatie dus om te dineren. Maar de locatie is niet alleen op hoog niveau. Ook het eten is van hoog niveau. Ciel Bleu is bekroond met twee michelin sterren en staat in de top 3 van Lekker 2018. En Ciel Bleu is daarmee ook nog is het beste restaurant van Amsterdam. Dineren bij Ciel Bleu is dus in alle opzichten een belevenis op hoog niveau.
Na het genieten van het uitzicht en een eerste drankje aan de bar van de naastgelegen Twenty Third Bar kan de Ciel Bleu journey beginnen. En deze reis is echt een ware belevenis. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman bereiden de meest unieke gerechten, waarbij zij zich laten inspireren door de wensen van internationale gasten en constant op zoek zijn naar de beste ingrediënten en innovatieve bereidingswijzen.

De avond begint met een paar mooie bites en een goed glas champagne. Ja, want bij dit soort restaurant hoor je nou eenmaal te beginnen met een goed glas champagne. De bites bestaan uit Gougeres met oude Goudse kaas, olijf met tomaat & Aemndel en de Tom Yam met hollandse garnalen.

Vervolgens wordt er brood geserveerd met keuze uit verschillende soorten boter. Wat een bijzondere smaken hebben die. Daarna volgt misschien wel het bekendste gerecht van Onno Kokmeijer: Koningskrab met Baeri kaviaar & Beurre blanc. En het gerecht ziet er nog eens schitterend uit met haar goude topping en geserveerd op een mooi zwart wit glanzend bord. Dit gerecht is chique heid ten top.

Sommelier Noël Vanwittenbergh verrast ons vervolgens weer met een goed glas sauvignon blanc. Met zijn Vlaamse accent weet hij als geen ander zijn enthousiasme en kennis van de wijn-spijscombinaties over te brengen. Het volgende gerecht is vervolgens de Sint-Jakobsmossel met inkvis-Pernod, Peentjes & Kumquat.

Het volgende gerecht van het menu bestaat uit de Noordzee tong geserveerd met Jeruzalem artisjok, Bospaddenstoelen & Ganzenlever.

We gaan verder nadat de wijnen goed zijn bijgeschonken naar het gerecht met eend en Aubergine, specerijen & Amsterdamse honing. En wat een mooie opmaak hoe de aubergine is opgerold tot een roos. En de smaaksensatie van de honing geserveerd op de eend is niet te beschrijven. Ciel Bleu is natuurlijk niks voor niks bekroond met twee michelin sterren.

En dan komen we aan bij toch wel mijn favoriet: het dessert. Op het menu staat zoethoud, bramen, cacao & Aceto Balsamico azijn. De zoetheid wordt aan tafel over het dessert geraspt.

Als dessert liefhebber heb ik nog een dessert besteld. Bij een restaurant als dit wilde ik nog wel een culinair dessert proberen. En dit dessert was net een schilderij. Wat een mooie kleuren bij elkaar.

We hadden een jarige bij ons dus er werd ook nog een taartje geserveerd. Ook daar werd ik weer erg blij van.

Met de friandise in zicht komt er weer een einde aan de Ciel Bleu Experience’. Een culinaire reis op hoog niveau! Het Ciel Bleu Experience menu kost 160 euro. Je kunt ook kiezen voor het menu Ciel Bleu ‘Guestronom’. Dit menu kost 220 euro. Dit is de Experience menu met uitbreiding van Japans Wagyu rund Kagoshima en Nederlandse boerenkazen.

En dan nog het interieur. Ciel Bleu heeft in 2016 een totale metamorfose ondergaan. Het interieur heeft een chique uitstraling. De vele ramen geven een heel ruimtelijk effect en geeft alle mogelijkheden om te kunnen genieten van het mooi uitzicht over de stad.
Ik moet concluderen dat Ciel Bleu zowel letterlijk als figuurlijk op eenzaam hoogte presteert in Amsterdam. Niet voor niks is Ciel Bleu het beste restaurant in Amsterdam.

7 Reacties

  1. Pingback: Culinair 2017 -
  2. Pingback: Netflix bez VPN
  3. Pingback: spa music
  4. Pingback: relaxing music

Reacties zijn gesloten.