Wijnbars in Amsterdam

Heerlijk, lekker wijntjes drinken! En in Amsterdam is aan wijnbars geen gebrek. En het goed nieuws is dat er steeds meer nieuwe wijnbars komen in Amsterdam. Dit zijn de leukste wijnbars in Amsterdam.

Shiraz

Nog maar net geopend en eigenlijk is dit nu al wel mijn favoriete wijnbar. Shiraz is gelegen vlakbij het Leidseplein. Shiraz kent een gezellige sfeer en heeft heel wat keus aan lekker wijnen. En het shared menu is ook erg lekker. Shiraz heeft dus alle ingrediënten voor een gezellig avondje wijn drinken. In de naastgelegen wijnboutique kun je trouwens alle wijnen kopen die de bar op de kaart heeft staan. Hier lees je meer over Shiraz.

Alex + Pinard

Alex + Pinard heeft ook nog maar net haar deuren geopend. Dit is een goede aanwinst voor Amsterdam Oost. Alex + Pinard is namelijk gelegen aan de Dapperstraat waar voorheen de The Fool Bar van Douwe Bob zat. Alex + Pinard maakt goede wijnen toegankelijk. Ze schenken een ruim assortiment met voornamelijk biologische wijnen. Op de menukaart staan lekkere kaasplateau’s, maar je kunt hier ook uitgebreider dineren als je dat wilt

Five Brothers Fat

Five Brothers Fat of ook wel bekend als de Champagneria. Five Brothers Fat is gelegen aan de Clercqstraat in Amsterdam West. Hier geen uitgebreide wijnkaart maar wel een breed assortiment met lekkere cava’s. Een leuke spot voor cava en bijpassende tapas. Hier lees je meer over Five Brothers Fat.

Wijnbar Boelen & Boelen

Wijnbar Boelen &Boelen wordt ook wel DE Wijnbar genoemd. Deze wijnbar is de oudste van de stad en eigenlijk ook de beste. Ze hebben een waanzinnig uitgebreid aanbod. De bijpassende menukaart wordt afgestemd op het seizoen. Deze Wijnbar is eigenlijk bar waar je minimaal een kee geweest moet zijn. De bar is gelegen in hartje van de Pijp.

Le Baravin
Le Baravin is een relatief nieuwe wijnbar in de Pijp. Ben je een liefhebben van de Franse wijnen, dat zit je hier helemaal goed. Bij Le Baravin worden namelijk alleen de beste Franse wijnen geschonken. Hierbij serveren ze tevens de beste Franse gerechten.

Westerwijnfabriek
De naam zegt het al. Deze wijnspot is gelegen op het Westergasterrein. Wester Wijnfabriek is een kleine wijnbar. Naast de meer ‘gangbare’ wijnen staan er bij de Wester Wijnfabriek ook veel ongefilterde wijnen op de kaart. Een groot pluspunt is het zonnige ruime terras in de zomer.

Di Vino
Di Vino is een erg knusse wijnbar in de Jordaan. En zoals de naam al zegt: een echte Italiaanse wijnbar. Bij Di Vino kun je dus de beste Italiaanse wijnen drinken. Ook kunje hier heerlijke antipasta gerechten bestellen van de menukaart. De verse producten die ze voor het eten gebruiken worden rechtstreeks uit Italië gehaald!

Glou Glou

Glou Glou is een gezellige wijnbar in de Pijp. Glou Glou schenkt ‘vins naturels’, dit wil zeggen, wijn zonder kunstmatige toevoegingen. Binnen heerst een gezellige Franse sfeer. In de zomer kun je heerlijk op het terras zitten. Zeker een aanrader!

De Foodhallen
Ben je in de Foodhallen, dan kun je daar ook lekkere wijntjes drinken aan de bar. Naast wijn hebben ze hier ook heel veel soorten gins tonics.