Culinair 2017

We naderen het einde van het jaar. Het is dus de tijd om terug te blikken om mijn favorieten restaurants van afgelopen jaar.

MOS

Mos is een van mijn favoriete restaurants in Amsterdam. Alles klopt bij Mos. Mos is gelegen op een hele mooie locatie aan het IJ. Tijdens het eten heb je dus schitterend uitzicht. Daarnaast is het interieur en de setting bij Mos ook nog eens geweldig. En de gerechten zijn gewoon heel heel erg lekker en een lust voor het oog. Mos is dan ook niet voor niks vorig jaar bekroond met een Michelin ster. Een echte aanrader voor een avond culinair genieten!

Librije’s Zusje


Ik ben gek om een avond uitgebreid culinair te genieten bij een goed restaurant. En waar kan dit nou beter dan bij Librije’s Zusje gelegen in het Waldorf Hotel? Librije’s Zusje is een van de vier restaurants in Amsterdam die bekroond is met twee Michelin sterren. Ik heb hier afgelopen jaar een van de beste culinaire avonden beleefd. De smaaksensatie van alle gerechten zijn gewoon niet te beschrijven. Daarnaast is de bediening ook nog heel erg goed en vriendelijk.

Chiel Bleu

De titel van mijn blog over Chiel Bleu was “Dineren op hoog niveau bij Chiel Bleu”. Ja een avond dineren bij Ciel Bleu is in alle opzichten dineren op hoog niveau. Het restaurant is bekroond met twee Michelin sterren en is staat in de top 3 van Lekker 2018 en daarmee ook uitgeroepen tot beste restaurant van Amsterdam. Dus echt een avond culinair genieten op hoog niveau. Chef Onno Kokmeijer bereidt de mooiste en lekkerste gerechten voor. Daarnaast is Ciel Bleu ook nog eens gelegen op een schitterende locatie op de 23e verdieping van het Okura Hotel. Je hebt dan ook prachtig uitzicht over Amsterdam. Dineren bij Ciel Bleu is niet goedkoop dat moet ik toegeven. Maar dan is Ciel Bleu zeker een restaurant die dan op de culinaire bucket lijst gezet kan worden.

Restaurant Zuid

Restaurant Zuid is afgelopen jaar geopend en ik heb daar meerdere keren gegeten. Echt zo een plek waar je de hele dag terecht kunt. Restaurant Zuid heeft een fijn zonnig terras waar je heerlijk kunt lunchen of lekker de dag begint met een kop koffie. En in de avond is het altijd heerlijk dineren bij restaurant Zuid.

Restaurant Aan de Poel

Restaurant aan de Poel is gelegen in Amstelveen en bekroond met twee Michelin sterren. Afgelopen oktober bestond het restaurant 10 jaar. In de maand oktober serveerde chef Stefan Sprang dan ook een speciaal menu “Het beste van 10 jaar Aan de Poel” met daarin zijn favorieten producten. En wat een culinaire avond heb ik hier beleefd. Wat voor 2018 nog op mijn lijstje staat is om hier te dineren tijdens een mooie zomer avond en te genieten van de zonsondergang. Restaurant Aan de Poel ligt namelijk op een waanzinnig mooie locatie aan het water.

Wijnbar Shiraz


In november is wijnbar Shiraz geopend. En deze nieuwkomer is toch echt wel een aanrader om een avond heerlijk wijn te drinken in een gezellige omgeving. En bij Shiraz kun je ook nog eens lekkere gerechtjes bestellen tijdens het wijn drinken.

Restaurant MoerRestaurant Moer is afgelopen februari geopend. En hier heb ik de lekkerste risotto ever gegeten. En wat ook nog eens fijn is, restaurant Moer heeft een terras waar je tot laat nog in het zonnetje kunt zitten.

Envy

Envy blijft een restaurant waar je gewoon heel goed kunt eten en ook betaalbaar is. Alle gerechten zijn een voor een om te smullen.

LaLotta Pizzabar

Bij LaLotta kun je de lekkerste pizza’s eten van Amsterdam. Ik kom hier dus ook graag om pizza te eten. Ze hebben trouwens al velen prijzen gewonnen met hun pizza’s dus dat zegt wel genoeg toch?

Conservatorium Hotel High Tea

Als zoete kauw ben ik natuurlijk dol op zoetigheid. Ik ben dan ook gek op een middagje high tea. En mijn favoriet afgelopen jaar was de high tea bij het Conservatorium hotel.

Naast deze culinaire ervaringen heb ik afgelopen jaar nog geweldige reizen gemaakt. Ik heb een rondreis gemaakt in Nieuw Zeeland, ben ik drie keer op safari geweest bij Singita. Singita staat bekend om de company die de meest luxueuze safari’s aanbiedt op een grote eieren privé concessie.  Je snapt wel dat deze reizen een ware belevenis zijn om nooit te vergeten. Daarnaast ben ik nog naar Zuid Afrika geweest, waaronder Kaapstad en Franschoek. Ook naar de City of Dreams: New York. En in Europa ben ik nog naar Ibiza en Valencia geweest. Ik kan maar geen genoeg krijgen van reizen. In mijn blog Travels 2017 lees je hier meer over.

93 Reacties

 1. Pingback: Netflix bez VPN
 2. Pingback: Netflix
 3. Pingback: FILM
 4. Pingback: designchita.ru
 5. Pingback: YA-krasneyu
 6. Pingback: design-human.ru
 7. Pingback: designmsu.ru
 8. Pingback: vkl-design.ru
 9. Pingback: irida-design.ru
 10. Pingback: projectio
 11. Pingback: psy online
 12. Pingback: DPTPtNqS
 13. Pingback: qQ8KZZE6
 14. Pingback: D6tuzANh
 15. Pingback: SHKALA TONOV
 16. Pingback: chelovek-iz-90-h
 17. Pingback: 3Hk12Bl
 18. Pingback: 3NOZC44
 19. Pingback: 01211
 20. Pingback: tor-lyubov-i-grom
 21. Pingback: film-tor-2022
 22. Pingback: hd-tor-2022
 23. Pingback: hdorg2.ru
 24. Pingback: Psikholog
 25. Pingback: netstate.ru
 26. Pingback: psy
 27. Pingback: bit.ly
 28. Pingback: cleantalkorg2.ru
 29. Pingback: bucha killings
 30. Pingback: War in Ukraine
 31. Pingback: Ukraine
 32. Pingback: site
 33. Pingback: gidonline
 34. Pingback: stats
 35. Pingback: web
 36. Pingback: film.8filmov.ru
 37. Pingback: video
 38. Pingback: filmgoda.ru
 39. Pingback: rodnoe-kino-ru
 40. Pingback: sY5am
 41. Pingback: Dom drakona
 42. Pingback: JGXldbkj
 43. Pingback: aOuSjapt
 44. Pingback: psikholog moskva
 45. Pingback: lalochesia
 46. Pingback: video-2
 47. Pingback: sezons.store
 48. Pingback: psy-news.ru
 49. Pingback: dolpsy.ru
 50. Pingback: 3o9cpydyue4s8.ru
 51. Pingback: mb588.ru
 52. Pingback: tftl.ru
 53. Pingback: 1c789.ru
 54. Pingback: 1703
 55. Pingback: hdserial2023.ru
 56. Pingback: serialhd2023.ru
 57. Pingback: bit.ly/3OEzOZR
 58. Pingback: icf
 59. Pingback: irannews.ru
 60. Pingback: klondayk2022
 61. Pingback: mangalib
 62. Pingback: x
 63. Pingback: 9xflix
 64. Pingback: kinokrad
 65. Pingback: batmanapollo.ru
 66. Pingback: vsovezdeisrazu
 67. Pingback: 2023
 68. Pingback: ipsychologos
 69. Pingback: video.vipspark.ru
 70. Pingback: psychophysics.ru
 71. Pingback: jazz music
 72. Pingback: sleep music
 73. Pingback: hip hop

Reacties zijn gesloten.