Travels 2017

In 2017 heb ik weer hele mooie reizen gemaakt. In deze blog een terugblik op mijn reiservaringen van het afgelopen jaar.

Nieuw Zeeland

Het jaar begon met een rondreis door Nieuw Zeeland. Een nieuwe bestemming voor mij, want ik was er nog niet eerder geweest. Een hele nieuwe reiservaring aan de andere kant van de wereld.
In Nieuw Zeeland is de filmtrilogie van Lord of the Rings opgenomen. En echt als je die films hebt gezien, dan herken je Nieuw Zeeland meteen. Waanzinnig mooie landschappen verdeeld over twee eilanden die samen Nieuw Zeeland vormen. Op het Noordereiland tref je vulkanen en geisers aan rondom de streek Rotorua. Daar vind je ook regenwouden. De prachtige stranden en baaien zijn gelegen in het Noorden van het eiland bij de Bay of Island bij de plaatsjes Russell en Whangerei. In het Noordereiland zijn ook de steden Wellington en Auckland gelegen.

Het Zuidereiland is ruiger en er is veel ongerepte natuur met veel azuurblauwe meren, fjorden, gletsjers en flinke bergtoppen. Dit is ook het gebied waar je walwissen en dolfijnen kunt spotten. Eigenlijk heeft Nieuw Zeeland alle soorten natuur en landschappen die er zijn in de wereld. Dit maakt Nieuw Zeeland dan ook zo bijzonder!
In de drie weken dat ik er was, heb ik lang niet alles kunnen zien van het mooie Nieuw Zeeland. Wel ben ik zowel op het Zuidereiland als het Noordereiland geweest. In mijn blogs over Nieuw Zeeland lees je meer over mijn reis naar Nieuw Zeeland.

Citytrip Valencia

Altijd fijn een citytrip. En Valancia is zeker een aanrader voor het maken van een citytrip. De stad heeft veel te bieden. Huur een fiets en ontdek Valencia per fiets. Ook leuk is om op de fiets richting het strand te gaan. Mijn favoriete strandtent, waar je heerlijk kunt lunchen, is La Más Bonita. Verder heeft Valencia veel restaurants met lekker eten. Mijn favoriete restaurant van Valencia is Copenhagen. Helaas is momenteel Petit Bistró Terrace mijn favoriete hotspot voor ontbijt en cocktails tijdelijk gesloten. Zo jammer, want dit was de enige rooftop terrace van Valencia met de lekkerste cocktails!

Tanzania

In mei ben ik op safari geweest naar Tanzania. In Tanzania was ik nog niet eerder op safari geweest. Wel al meerdere keren in Zuid Afrika. Ik wilde graag toch ook een keer The Great Migration zien. En waar kun je dit beter zien dan in Tanzania. In mei begint in Serengeti The Great Migration. Eind mei ben ik daar geweest om deze unieke en mooie trektocht te kunnen zien. Een hele mooie reiservaring. Elke dag is sowieso weer een andere ervaring tijdens zo een mooie safari. Zo hebben we een live kill van een cheetah gezien. Dit zijn ervaringen die je niet vaak mee maakt. Dat maakt een safari een nog uniekere belevenis. En zeker met de company Singita. Tijdens een safari met Singita verblijf je in de mooiste lodges op de meest unieke locaties. En dat volledig op privé concessies. Niet voor niks zaten we in mei ook in dezelfde lodge als de familie Beckham.

In oktober ben ik weer naar Tanzania geweest en ook weer met de company Singita. In oktober is de terug tocht van de Great Migration door de Serengeti. Mei was zo een mooie ervaring dat we besloten om weer terug te gaan. En weer een hele mooie week gehad met velen mooie foto’s.

Ibiza

Vaste prik is elk jaar een weekje Ibiza in de zomer. Afgelopen jaar was het dus ook weer een week Ibiza. Ik heb al aardig wat favorieten strandtentjes op Ibiza. Dit jaar ben ik voor het eerst bij de beachclub Cala Bonita geweest op het prachtige Playa S’Estanyol. Deze beachclub is zeker een aanrader. Verder is mijn favoriet van mijn afgelopen Ibiza vakantie: Bona Espina op Formentera. Dit restaurant is in het oude stadje van Formentera gelegen. Deze is sinds afgelopen zomer open. Een andere favoriet op Formentara blijft Chezz Gerdi.

Zuid Afrika

In september heb ik een mooie reis gemaakt in Zuid Afrika. Eerst ben ik op safari geweest. Weer met de company Singita. We verbleven eerst in Singita Lebombe Lodge. Deze ligt in het noord oosten van het Krugerpark naast Mozambique. Daarna verbleven we in Singita Boulders Lodge in de Sabi Sand. En wat een mooie week heb ik weer beleefd. Gelukkig weer hele mooie foto’s kunnen maken. Ik blijf gewoon genieten van safari’s vakanties!

Na de safari ben ik naar Kaapstad geweest. Kaapstad en omgeving is toch wel een van mijn favoriete vakantiebestemmingen. De afgelopen 2 jaar ben ik 5 keer in Kaapstad en omgeving geweest geweest, dus dat zegt wel iets. Alles heb je hier. Heerlijk eten, goede wijnen, prachtige natuur en mooi weer. Ook kan ik zo genieten van de wijngebieden van Zuid Afrika, zoals Franschhoek. Dit jaar ben ik langer in Franschhoek geweest. Hierdoor heb ik veel wineries kunnen bezoeken. Mijn favoriet is The Kitchen at Maison. Hier heb ik super lekker gegeten. Ook ons verblijf was waanzinnig mooi. Leeu Estate is een echte aanrader voor een verblijf in Franschhoek. En het nieuwe restaurant La Petite Colombe mag ook zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Franschhoek.

New York

Ook New York is zo een bestemming waar je elk jaar wel naar toe zou moeten gaan om lekker te shoppen en te genieten van het New Yorkse leven. Ik probeer eigenlijk wel elk jaar naar New York te gaan. Favoriet dit jaar was lunch tentje The Butcher’s Daughter. Hier kun je heerlijk lunchen. En gewoon lekker wandelen door de stad blijft by far mijn favoriet.

3 Reacties

  1. Pingback: Culinair 2017 -
  2. Pingback: study music
  3. Pingback: piano music

Reacties zijn gesloten.