Drie nieuwe sterrenrestaurants in Amsterdam

In de Michelin Gids 2018 zijn drie Amsterdamse restaurants bekroond met een eerste ster. Het gaat om The Duchess (hotel W, Spuistraat), The Wite Room (Krasnapolsky, de Dam) en Le Restaurant (Frans Halsstraat). Het laatste etablissement had al eens een ster, maar raakte die vorig jaar kwijt vanwege een tijdelijke sluiting.

Er is helaas ook een Amsterdamse verliezer. Bord’Eau in de Nieuwe Doelenstraat verloor een van z’n twee sterren. Daar neemt Bas van Kranen op 1 januari de keuken over van Richard van Oostenbrugge, die een eigen restaurant begint.
Amsterdam heeft nog altijd geen driesterrenrestaurant, maar wel drie horecagelegenheden met twee. Dat zijn Ciel Bleu, &Moshik (eerder &Samhoud Places) en Librije’s Zusje. In Amstelveen heb je ook nog het tweesterrenrestaurant Aan de Poel. In het totaal ging Amsterdam van 21 sterren naar 23 sterren.  
Elf restaurants behouden hun ster: Bolenius, Bridges, Lastage, Mos, Rijks, Ron Gastrobar, Sazanka, Sinne, Vermeer, Vinkeles en Yamazato. Hier lees je meer over de sterrenrestaurants.

3 Reacties

  1. Pingback: spa music

Reacties zijn gesloten.