Mos Amsterdam

Restaurant Mos is gelegen in aan het IJ direct naast het Paleis van Justitie. En wat een parel is Mos Amsterdam! Ik kan niks anders zeggen. Alles klopt in dit restaurant. Mooi interieur, uitmuntend eten, zeer vriendelijk personeel en waanzinnig uitzicht over het IJ. Mos is dan ook niet voor niks vorig jaar bekroond met een Michelinster. En meer dan terecht!

Bij binnenkomst heb je al echt meteen een wauw gevoel. Wat een mooie zaak is Mos. En wat een uitzicht!!! over het IJ. En aan de overkant de Amsterdamtoren met restaurant Moon en Madam.

Het interieur is chic en hip tegelijk door de koperen accenten. De stijl is geïnspireerd op elementen uit Parijs en Marrakech. Met de hoge plafonds is restaurant Mos verdeeld over drie ruimtes. Er kunnen hierdoor toch een groot aantal gasten in het restaurant dineren, maar toch zijn alle ruimtes heel intiem. Er heerst zelfs als het donker wordt en de lichten worden gedimd een soort magische mysterieuze sfeer. Heel goed gedaan! En wat een mooie eyecatcher is, is de bar op de onderste verdieping. Heerlijk om te beginnen met een cocktail.

Mos serveert een viergangendiner voor 55 euro, vijf gangen voor 62 euro en zes gangen voor 69 euro. Chef-kok Egon van Hoog, voormalig keukenchef van tweesterrenrestaurant Aan de Poel in Amstelveen (staat nog op mijn foodbucketlist, dus wordt nog vervolgd), presenteert elke gang weer als een plaatje! overigens is de smaak uitmuntend! Wat ik heel erg kon waarderen is dat van de chef kok aan je tafel  het menu komt toelichten. Het menu bestaat vooral uit Frans-internationale gerechten. Gerechten als gebakken zeebaars, geroosterde parelhoender of makreel gemarineerd met roze peper. Allemaal erg smaakvol! Aan te raden is om gewoon lekker het 6 gangen menu te nemen en de hele avond te genieten van alle mooi opgemaakte bordjes die langskomen.

En bij het gangen menu hoort natuurlijk ook het wijnarrangement. En sommelier Henry Pattiwael van Westerloo doet dit om een hele leuke laagdrempelige manier. Sowieso was het personeel heel vriendelijk!

Mos Amsterdam heeft al mijn verwachtingen overtroffen en behoort voor mij tot een van de beste restaurants in Amsterdam! Een heerlijke avond culinair laten verwennen in een hele mooie omgeving met waanzinnig uitzicht. Dat is Mos!

 

 

12 Reacties

  1. Pingback: Culinair 2017 -
  2. Pingback: Netflix bez VPN
  3. Pingback: 2townsman
  4. Pingback: cafe jazz
  5. Pingback: relax cafe music
  6. Pingback: Happy Moods
  7. Pingback: relaxing music
  8. Pingback: relax everyday
  9. Pingback: morning jazz
  10. Pingback: bossa jazz

Reacties zijn gesloten.