The Kitchen at Mainson

Tijdens mijn Zuid Afrika vakantie afgelopen oktober ben ik langer in Franschhoek gebleven om te genieten van culinair Franschhoek. Ik ben dan ook bij vele wineries en restaurants geweest om heerlijk te genieten van het heerlijke eten en de beste wijnen. En wat kan dat goed in Franschhoek. Denk aan het nieuwe top restaurant La Petite Colombe. Maar ook alle wineries die ik heb bezocht hebben goede kwaliteitsrestaurants. In mijn blog over de beste wineries lees je hier ook meer over.

The Kitchen at Maison vond ik wel een hele verrassing. Alles klopt bij deze winery. De sfeer, de gerechten, het interieur, de ligging en de wijnen. Ik heb daarom ook veel foto’s bij deze blog geplaatst. Ik raakt hier maar niet uitgekeken. Dat begon al bij het lopen op de parkeerplaats. Je komt dan in de grote voortuin. Hier staan tafels en zitjes. Vanuit hier heb je prachtig uitzicht over de bergen.

Maar dat is het niet alles. Als je binnen komt kijk je je ogenwerkelijk uit. Het restaurant is zo mooi ingericht met o.a. veel hippe elementen. Dat is ook niet zo gek. De eigenaar van The Kitchen at Maison is Chris Weylandt, eigenaar van het bekende Weylandts designer meubelwinkel.

In elke hoek ontdek je weer wat anders. Er zijn vele knusse ruimtes en zitjes en een mooie knusse openbaard. Het restaurant deed mij denken aan een hip restaurant in Amsterdam. Wat ook gelijk opvalt is het grote schilderij aan de muur. Wat een mooie foto!

En dan denk je dat dat het is. Maar nee, The Kitchen at Maison heeft ook nog een terras dat uitkijkt op de grote tuin achter het restaurant. De tuin, waar overigens kippen rondlopen die live eieren leggen, heeft ook weer prachtig uitzicht over de bergen. Overal kun je  zitten en genieten van het prachtige uitzicht.

En op dat moment had ik de menukaart nog niet eens gezien. Toch was ik al verkocht door het mooie interieur en het uitzicht. Maar de gerechten, oh wat werd ik daar ook blij van! De gerechten bestaan uit kleine gerechtjes. Dus ik raad aan veel gerechtjes te bestellen. Je kunt kiezen uit 3 tot 6 gerechten. De gerechten zijn allemaal een plaatje om te zien. Ook zijn ze erg lekker. Het is werkelijk een smaak sensatie. Het gerecht met avocado en een soort zoute chips bijvoorbeeld, bijzonder en erg smaakvol.

Maar ook de desserts. Ik ben gek op desserts, dus ik heb gelijk 2 desserts besteld. Ja, ik wilde gewoon proeven. Aanrader is het dessert met popcorn en caramel.

The Kitchen at Maison heeft verder een kleine wijngaard, waar ze vooral Chenin Blanc, Chardonnay, Shiraz en Viognier produceren. Bij de gerechten worden dus deze goede wijnen geschonken.

Verder is er nog een klein delicatessen winkeltje, waar je heerlijke producten kunt kopen. En natuurlijk weer heel stylish ingericht.

Bij een bezoek aan Franschhoek mag een lunch bij The Kitchen at Mansion niet ontbreken. Alles klopt bij deze winnery. De mooie gerechten, het interieur en het mooie uitzicht. Zo hoort voor mij een winery eruit te zien!

26 Reacties

 1. Pingback: Netflix bez VPN
 2. Pingback: Netflix
 3. Pingback: projectio
 4. Pingback: psy online
 5. Pingback: uels ukrain
 6. Pingback: chelovek-iz-90-h
 7. Pingback: psy
 8. Pingback: bit.ly
 9. Pingback: site
 10. Pingback: UKRAINE
 11. Pingback: cleantalkorg2.ru
 12. Pingback: filmgoda.ru
 13. Pingback: sY5am
 14. Pingback: video-2
 15. Pingback: tftl.ru
 16. Pingback: xxx
 17. Pingback: 2filling
 18. Pingback: 2023
 19. Pingback: winter jazz music
 20. Pingback: jazz music

Reacties zijn gesloten.