La Petite Colombe

La Petite Colombe is sinds augustus geopend in Franschhoek. La Petite Colombe is het kleine zusje van La Colombe in Constansia. La Colombe behoort tot de toprestaurants van de wereld en staat op de tweede plek van beste restaurant van Zuid Afrika. La Petite Colombe is dus niet zomaar een restaurant. Met de samenwerking die La Petite Colombe heeft met La Colombe kun je rekenen op een hele goede service en een avond op top niveau culinair genieten met de beste wijnen.

La Petite Colombe vervangt het wel bekende restaurant The Tasting Room in Le Quartier Francais. Hiermee is La Petite Colombe onderdeel van Le Quartier Francais, waar ook de Leeu Estate onder valt.

Scot Kirton (chef-kok van het jaar 2015) is zakelijk partner en chef-kok van Le Petite Colombe. Met zijn team, waaronder de talentvolle jonge La Colombe-chef John Norris-Rogers worden de gerechten op topniveau bereid die gelijkwaardig zijn aan La Colombe.

De gerechten worden bereid met seizoensgebonden producten en de beste lokale ingrediënten. Het Gormand menu bestaat uit 8 gangen. Het eerste gerecht is de de Sweet potato baguette, whipped pork fat, lemon and herb crumb.

Hierna volgt de Poached West Coast oyster, Champagne, verjuice, dill, sago of de Asian style tuna, aubergine, miso, kalamansi, avocado, sesame. De asian tuna is niet normaal zo lekker. Bij La Colombe heb ik eerder die week ook de asian tuna gegeten. Beide erg lekker!

Vervolgens koos ik voor de farmer angus beef tataki, tartar, avocado, chipotle, foie gras, pea en cooriander.

En toen kwam de verrassing van het menu: “Meet the chef”. We werden naar de open keuken begeleid, waar de chef-kok ons stond op te wachten. Onderstaande foto staat trouwens op het instagram account van La Petite Colombe. Deze hebben ze overgenomen.

Voor ons stond een gesloten ei-vormige schaaltje. Hierin zat het gerecht met noedels, een gepocheerd kwartelei en eetbaar bloemgras. De chef kok schonk hierover heen een knolselderij-bouillon. Erg leuk om op deze een manier een kijkje in de keuken te hebben.

Tussen door werd er een ananas sorbet geserveerd met limoen en kokoswater voor een verfrissende bite tussen door.

Wat ook erg leuk was, dat er op een gegeven moment, het gerecht met lam verder werd bereid op je eigen tafel. Het werd op een heel klein bbq-tje verder gegaard.

Als dessert kun je kiezen voor een kaas gerecht of het zoete gerecht Guava mouse, hibiscus, buttermilk, lime, cashew, valrhona. Ik koos natuurlijk als zoet liefhebber voor het zoete dessert.

Bij de koffie werd een kleine schatkist geserveerd met lekkere zoetigheden.

En de wijnen. Ook bij La Petite Colombe heb je de keuze uit de beste wijnen. En het is zeker de aanrader het wijnarrangement te bestellen en zo de beste wijnen te drinken. Zo dronk ik oa de Fable Mountain ‘Jackal Bird’ uit 2014. Rainbows End Cabernet Franc 2015 en Moreson not age 2014.

De sfeer bij La Petite Colombe is gastvrij en open. Er is direct contact met de open keuken. De stijl is te vergelijken als de stijl bij de Leeu Estate, namelijk klassiek en modern. Dit is ook niet zo gek, want het is door hetzelfde team ingericht. La Petite Colembe beschikt ook over een zonnig terras, waar natuurlijk heerlijk geluncht kan worden.

La Petite Colombde is een echte aanrader. En ook dit restaurant zal de komende tijd hoog eindigen bij de toprestaurants ter wereld. Ben je in Franschhoek reserveer dan tijdig. Een tafel bij La Petite Colombe voor een avond culinair genieten in het culinaire gebied van Franschhoek!

 

7 Reacties

  1. Pingback: La Colombe -
  2. Pingback: 2cancellation
  3. Pingback: water sounds
  4. Pingback: cabin winter

Reacties zijn gesloten.