De beste wineries van Franschhoek

Als je in Zuid Afrika bent dan mag een bezoek aan Franschhoek niet ontbreken.Een aanrader is dan ook om een paar dagen in het gebied bij Franschhoek te verblijven. Hier kun je veel wineries te bezoeken. Bij een winery denk je toch al vrij snel aan een klassieke winetasting. Vaak is dat niet zo. Je kunt namelijk naast de winetasting ook op top niveau eten. En alles zeer betaalbaar! Bij veel wineries behoren de beste restaurants met de mooiste en lekkerste gerechten. En zeker niet het uitzicht vergeten. De wineries liggen op de meest mooie locaties. Franschhoek staat dan ook niet voor niks bekend om de culinaire hoofdstad van Zuid Afrika. In augustus is ook het restaurant La Petite Colombe geopend in Franschhoek, het zusje van het beroemde top restaurant La Colombe uit Constantia. Wat een prachtige avond heb ik daar gehad. Zie hiervoor mijn blog over La Petite Colombe. En in deze blog lees je mijn favoriete wineries in Franschhoek.

The Kitchen at Maison

Op nummer 1 staat toch wel voor mij The Kitchen at Maison. Ik was bij binnenkomst al meteen verkocht. Ik had toen nog niet eens de menukaart gezien en de gerechten geproefd. Wat een mooi hip interieur. Ik raakte niet uitgekeken. In elke hoek staat wel weer wat anders moois. En de voor- en achtertuin. Prachtig, vanuit hier zie je de winery met uitzicht op de bergen.

En dan de menukaart. Hieruit kun je kiezen uit kleine gerechtjes. De gerechtjes zijn niet alleen van top kwaliteit, maar zien er ook nog eens mooi uit. En wat wil je nu meer, heerlijke gerechten, de beste wijnen en het mooiste uitzicht. Ik zeg echt een hele dikke aanrader!

La Motte

Tijdens de safari in Singita kwam ik in aanraking met de La Motte wijn. De sommelier gaf aan dat het wijnhuis van La motte in Franschhoek ligt. En dat kwam goed uit, want ik zou een paar dagen tijdens mijn reis in Zuid Afrika naar Franschhoek gaan. Dus 1 +1 = 2. Een bezoek aan de winery La Motte tijdens mijn verblijf in Fransschoek kon niet ontbreken. La Motte is een hele mooie winery. Eerst rij je een hele lange oprijlaan op. Bij binnenkomst loop je de tuin in en achterin ligt het restaurant Pierneef à La Motte.

En ook hier weer waanzinnig lekker eten. En natuurlijk mocht de wijn niet ontbreken. La Motte heeft trouwens vele awards gewonnen met haar wijnen. Dus een bezoek aan La Motte mag ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan Franschhoek.

Boschendal

Boschendal is een toegankelijke winery met de ambiance van een klassieke wijnboerderij. Dat klopt ook wel, aangezien Boschendal een van de oudere winery is met meer dan 300 jaar geschiedenis. Deze geschiedenis zie je ook terug als je rond loopt op de winery. Voor eten kun je terecht bij een soort bistro waar je simpelere gerechten kunt eten. Wil je uitgebreid eten dan kun je terecht bij het restaurant The Werf. Dit restaurant heeft een klassieke uitstraling wat heel goed past bij Boschendal met haar oude geschiedenis.

Vanuit het terras kijk je uit over de kruidentuin. En je snapt natuurlijk dat de kruiden uit eigen tuin worden verwerkt in de heerlijke gerechten. Verser dan dit kan niet. Boschendal is een mooie klassieke winery waar je naast het restaurant en de winetasting ook kunt wandelen.

Babylonstoren

Babylonstoren is meer dan een winery. Ook als je geen wijnliefhebber of foodie bent, kun je terecht bij Babylonstoren. Je kunt namelijk heerlijk rond lopen door de tuinen en genieten van het mooie gebied. Babylonstoren heeft een mooi restaurant Babel. Hier kun je lekker lunchen. Voor een drankje kun je helemaal achterin in de tuin terecht bij de Greenhouse. Het is gezellig druk bij Babylonstoren.

La Petite Ferme

Naast dat je bij La Petite mooi kunt overnachten, kun je bij La Petite Ferme een wine tasting doen en lekker eten bij het restaurant. Je hebt waanzinnig uitzicht op de bergen bij Franschhoek.

Leeu Estate

Tijdens mijn laatste vakantie in Zuid Afrika heb ik een aantal nachten overnacht bij Leeu Estate. En wat een mooie omgeving om een paar nachten door te brengen in Franschhoek! In mijn blog over de Leeu Estate lees je hier meer over. Bij Leeu Estate kun je ook een winetasting doen en heerlijk eten en genieten van de mooie omgeving. Dit is alleen toegankelijk voor gasten van de Leeu Estate zelf.

 

3 Comments

Comments are closed.