Singita safari Zuid Afrika

Afgelopen september heb ik weer een waanzinnig mooie safari in Zuid Afrika gehad bij Singita. De andere safari’s in Zuid Afrika verbleef ik in Lodges van Lion Sands. Maar door de safari in Tanzania afgelopen mei ben ik helemaal Singita fan. Lion Sands is ook gewoon de top van de luxury safari, maar als je eenmaal met Singita bent geweest dan ben je gewoon om. Alles is net nog wat luxer en exclusiever. Zo heb je bij elke lodge een gym en soms zelfs een tennisbaan. Midden op de Serengeti! In oktober ga ik nog een weekje naar safari in Tanzania bij Singita om de great migration weer te zien terug te komen. In mei vertrokken de dieren en in oktober komen ze weer terug. Je snapt het al daar heb ik weer erg veel zin in! Op mijn bucket list staat ook nog een keer een verblijf in de Singita Pamushana Lodge in Zimbabwe.

In Zuid Afrika verbleef ik de Singita Lebombo Lodge en Singita Boulders Lodge. Naast deze twee lodges heeft Singita nog een tweetal andere lodges in Zuid Afrika. Sweni Lodge en Ebony Lodge. Sweni Lodge ligt vlakbij Lebombe Lodge en Ebony Lodge ligt vlakbij Boulders Lodge. Je snapt het wel ik ben ook even bij deze lodges ben gaan kijken. In mijn blogs lees je hier meer over.
Elke lodge heeft zijn eigen sfeer, stijl en setting. Geen enkele lodges van Signita is dan ook hetzelfde. Singita wilt een echte unieke ervaring en belevenis meegeven. Alle lodges liggen dan ook in de meest mooie en unieke locaties van Zuid Afrika. Bij elke lodges heb je echt een heel erg wauw effect! Het is dan ook niet voor niks dat alle Singita lodges al heel wat awards hebben gewonnen.

In mijn blog over de safari in Tanzania schreef ik al hoe een ervaring bij Singita eruit ziet. Veel luxe, verrukkelijk eten de  gehele dag door, de lekkerste wijnen en het belangrijkste, een safari die je nooit maar dan ook nooit zult vergeten.
In deze blog ga ik dit gevoel toch weer beschrijven. Ook plaats ik weer de mooiste foto’s van de safari.

Vliegen naar de lodges van Singita is al een hele belevenis. Het wachten op de airport om richting de lodges te vliegen is geen straf. Je kunt lekker in de tuin van de kleinschalige airport wachten met lekkere drankjes en gerechten.

Vervolgens vlieg je met een bijna prive vliegtuig richting de lodges. Singita heeft zelf bij elke lodge een privat airstrip waar alleen gasten van Signita kunnen landen.

De lodges van Singita zijn in prive concessies gelegen. Hierdoor zijn er verder geen andere toeristen in jeeps. Waar je bij de nationale parken de paden niet af mag, rijden de rangers je hier overal naar toe. Dit betekent dat je altijd heel dichtbij kunt komen bij de beesten. De leeuwen en luipaarden lopen heel dicht langs de jeep, waardoor je de de meest unieke momenten mee maakt.

Hoe ziet een dag eruit bij Signita. In Zuid Afrika werden we om 5 uur gewekt voor de ochtend game drive. Bij de gezamenlijke lounge wordt je verwelkomt met thee en koffie. Of eigenlijk wat je maar wilt. Er staan lekkere gebakjes, er is vers fruit en yoghurt. Je kunt hier in iedergeval niet omvallen van de honger. Alles wordt vers bereid. Vervolgens begint de ochtend game drive. En dan is het afwachten wat voor moois je tegen komt. Ik vind dit altijd heel ontspannen. Zitten in de jeep, genieten van de mooie natuur en omgeving! Wat wil je nog meer?

De zon komt dan op waardoor je kunt genieten van de mooiste zonsondergang. Elke dag is ook weer anders.

Tijdens de gamedrive wordt er altijd even gestopt op de meest mooie locaties voor koffie of thee. En ook hier weer de lekkerste zelfgemaakte lekkernijen. Op een ochtend stond er zelfs voor ons een ontbijt tafel gedekt middenin de bush. Hoe mooi en uniek is dat! Er was zelfs een wc meegekomen. Alleen zulke unieke en exclusieve dingen kun je verwachten bij Singita.

Na de ochtend gamedrive staat het ontbijt klaar. En wat voor ontbijt. Bij elke lodge is de invulling hiervan ook weer anders. Bij Lebombe Lodges werd er bijvoorbeeld een dienblad geserveerd met alles wat je maar kunt bedenken qua ontbijt.

Bij Boulders lodges is een buffet waar je uit kunt kiezen.

Daarnaast kun je ook nog van de kaart bestellen, waaronder pancakes (een van mijn favorieten). Na het ontbijt heb je alle tijd om te relaxen en te genieten van de ambiance van de lodges. En vanaf 12 uur wordt er weer een lunch geserveerd.

Afhankelijk van de lodge verschilt de invulling hiervan. Bij Lebombe werden tapasgerechten geserveerd. Deze lunch was echt niet normaal zo lekker. Maar het is ook niet zo gek want de chef kok is van het bekende restaurant Chef’s Warehouse in Kaapstad. Het eten bij Singita is sowieso op top niveau.

Daarna kun je nog even lekker uitbuiken, want om half 4 staat de high tea alweer te wachten. Elke dag zijn er weer andere zelfgemaakte gebakjes als carrot cake, scones, cheescake bij de high tea. Om 4 uur gaat de avond game drive weer van start. Bij zonsondergang wordt er weer een mooi plekje uitgekozen voor de borrel. Alles wordt meegenomen in de jeep van wijn, champagne, cocktails tot fris.

Tegen 7 uur ben je weer terug bij de lodge voor het drie gangen dinner. En hier ook weer de lekkerste gerechten van top kwaliteit. En elke avond weer een ander menu.

Dus elke avond is het weer uitkijken naar de lekkerste gerechten. En natuurlijk de lekkerste dessert!

Vaak wordt er nog een speciale avond georganiseerd waarbij het diner op een andere locatie is. Heel speciaal allemaal.

En de wijnen . Bij beiden lodges is een wijnkelder waar je ook een wijnproeferij kan doen. Dat heb ik natuurlijk gedaan. Verder heeft elke Lodge een sommelier die alles kan vertellen over de wijnen. Zowel bij de lunch en het diner worden de beste wijnen geserveerd. En bij het diner is elke avond weer een andere wijnkaart. Bij Singita zit je dus ook goed om de beste wijnen uit Zuid Afrika te drinken.

Zo heb ik de wijn van La Motte gedronken uit Franschhoek. Bij La Motte heb ik later bij mijn verdere reis door Zuid Afrika nog heerlijk gegeten en natuurlijk La Motte gedronken.
Na het diner kun nog in bad en genieten van de sterren hemel met een glaasje erbij. Bij Lebombe kon je trouwens buiten slapen onder de sterrenhemel met de geluiden van de wildernis.

Eigenlijk kan ik niet in mijn blog beschrijven hoe uniek een safari is bij Signita. Dat moet je echt meemaken. En ja, het kost heel veel geld, maar toch is het niet duur als je kijkt wat er allemaal bij inbegrepen zit. Je verblijft op het hoogste niveau all inclusieve. Voor sommige is het inderdaad niet te betalen. Maar is het onbereikbaar? Nee, dat niet. Mocht je een keer op safari willen dan beleef je Singita echt de unieke belevenis. Als je kijkt wat je allemaal voor het geld krijgt is het zeker de moeite waard om een onvergetelijke safari mee te maken. Zo dichtbij de de dieren, twee keer per dag een game drive, de hele dag eten en drinken in de meest luxueuze omgeving. Dat is echt een ware belevenis die je nooit zal vergeten.

4 Reacties

  1. Pingback: Netflix bez VPN
  2. Pingback: jazz piano
  3. Pingback: relax cafe music

Reacties zijn gesloten.