Singita; Lebombe Lodges

Singita Lebombe Lodge is gelegen in de privé concessie van Singita in het Krugerpark aan de grens van Mozambique. De lodge kijkt uit over de heuvels van de Lebombe en over de N’wanetsi rivier. De lodges lijken net een aardelaars nest. Dat is ook de basis van het ontwerp geweest.
Lebombe heeft verder een modern en eigentijds inrichting met natuurlijke tinten als wit en beige. Lebombe is ook net iets moderner dan andere lodges van Singita. Lebombe heeft dan ook iets meer weg van een hedendaags hotel dan van een safari kamp.

Bij binnenkomst zie je dit gelijk terug komen bij de grote moderne bar. Deze bar heeft waanzinnig mooi uitzicht over de bush en de rivier. Hier kun je dus heerlijk een cocktailtje drinken.

De moderne ambiance vind je ook terug in de open keuken. Waar bij de meeste lodges de keuken niet zichtbaar is, maakt de open keuken juist onderdeel uit van het eetgedeelte van de lodge. Dat is ook de sfeer die Lebombe uitademt. Een lodge die zich meer richt op de jongere stellen in de markt. En een lodge die naast de ervaring in de bush ook in het teken staat van eten en drinken.

En dat is ook niet gek, want de chef-kok bij Lebombe is afkomstig van het bekende restaurant Chef’ s Warehouse in Kaapstad. De lunch bestaat uit tapas achtige gerechten. Dit is precies de stijl van Chef’s Warehuise in Kaapstad. Elke dag staan weer andere lunch gerechten op het menu waar je uit kunt kiezen.

Denk aan risotto tomaat, of een risotto pompoen, burrata of meatballs. Elke lunch was weer een ware belevenis met de overheerlijke gerechtjes. En vergeet zeker ook niet de desserts. Ook die smaakte waanzinnig lekker.

Ook het ontbijt was heerlijk en wordt op een leuke manier geserveerd. Waar bij andere lodges het ontbijt gepresenteerd wordt op een tafel wordt bij Lemombe een tafeltje gebracht met onder andere andere croissants, yoghurt, fruit, muffins en een liter! verse jus.

Het avond eten is natuurlijk ook weer een ware smaak belevenis. Elke avond een ander 3 gangen menu die geserveerd worden op de mooiste plekjes.

Lebombe heeft twee zwembaden. Een van de zwembaden is 25 meter lang, waar je dus ook baantjes kunt trekken. Hoe mooi is dat als je sportief bent om je baantjes te trekken middenin de natuur. Maar je kunt ook gewoon lekker relaxen op een bedje langs het water om te genieten van de natuur.

Terug bij de bar loop je verder richting de wijnkelder. Bij Singita is wijn erg belangrijk. Lebombe heeft de beste wijnen. Tijdens een wijnproferij vertelt de sommelier hier alles over. Ook tijdens de lunch en diner worden de beste wijnen geschonken en kun je alle wijnen proeven die die avond zijn uitgekozen door de sommelier passend bij het diner.

Verder is er nog een gym wat ook waanzinnig uitzicht heeft, een rust/tv ruimte en een dakterras waar in de avond gegeten kan worden onder de sterren hemel.

En dan de suites van Lebombe. Lebombe heeft 13 suites en een prive villa. Lebombo is dan ook een van de grootse lodges van Singita. De suites zijn waanzinnig mooi. Bij binnenkomst ben je echt even stil. De suites zijn modern en natuurlijk ingericht. De suites bestaan bijna helemaal uit glas, waardoor je optimaal kunt genieten van het mooie uitzicht.

Verder is de badkamer mooi ingericht met een vrijstaand bad dat natuurlijk ook weer waanzinnig uitzicht heeft. Douchen kun je zowel binnen als buiten, doordat de schuifdeuren geheel open kunnen.

Het buitenterras is ruim en heeft uitzicht over de rivier. Hier zie je de nijlpaarden en krokodillen liggen. Naast een zitje heeft het terras ook nog een (lounge) bed. In de avond wordt er een klamboe opgehangen en wordt het bed opgemaakt, zodat je ook buiten kunt slapen.

 

 

5 Reacties

  1. Pingback: 2malachi
  2. Pingback: healing meditation
  3. Pingback: sleeping music

Reacties zijn gesloten.