Restaurant Sinne stond al een tijdje op mijn lijstje van michelin restaurants in Amsterdam om te eten. Ik had al gelezen dat het een vrij casueel michelin restaurant is waar de prijzen per gang en een wijn arrangement erg meevallen. Ik was dus erg benieuwd. Bij aankomst denk je inderdaad niet gelijk aan een michelin restaurant. Restaurant Sinne is namelijk gelegen aan de Ceintuurbaan in een vrij onopvallend pand. Bij binnenkomst valt gelijk op dat de tafels niet gedekt zijn met wit tafel linnen.
Door de smalle lange indeling van het pand staan de tafeltjes naast elkaar in een lange rij. Dit geeft mede de gezellige sfeer weer van het restaurant. Ook het interieur draagt bij aan de gezellige sfeer. Op de muren hangt moderne kunst in verschillende kleuren. Achterin het restaurant is de open keuken waar de heerlijke gerechten worden bereid.
‘Sinne’ is het Zweeds voor zintuig. En dit komt zeker terug in de gerechten die Alexander en zijn brigade creëren. Elke gerecht is keer op keer weer een smaaksensatie. De gerechten zijn daarnaast een lust voor het oog. Elke zintuig wordt dus geprikkeld. Dat kan ook niet anders, aangezien restaurant Sinne niet voor niets in 2014 is bekroond met een michelin ster.
Bij Sinne kun je kiezen uit een 3, 4, 5, 6, 7 of 8 gangen menu. Het 3 gangen menu bedraagt 39 euro, het 4 gangen menu 49 euro, het 5 gangen menu 58 euro, het 6 gangen menu 68 euro, het 7 gangen menu 78 euro en het 8 gangen menu 88 euro. Vergeleken met andere michelin restaurants vallen de prijzen dus erg mee. Ook de prijzen voor het wijnarrangement vallen vergeleken met andere michelin restaurants mee. Zo betaal je voor 3 gangen menu 22,50 euro, 4 gangen menu 30 euro, 5 gangen menu 37,50 euro, 6 gangen menu 45 euro, 7 gangen menu 52 euro en een 8 gangen menu 60 euro. Het leukste is natuurlijk om je te laten verrassen door de chef. Wil je toch bepaalde gerechten kiezen dan kan dat. Er is namelijk een menu kaart waar je kunt kiezen uit drie voorgerechten, drie tussengerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts.
Ik ging voor een 7 gangen menu met wijnarrangement. Echt een heerlijk avondje dineren vind ik dat.
De gerechten zijn toegankelijk en tegelijkertijd speciaal. Denk aan gemarineerde oester met gerookte citrusdressing, limoen, radijs en bloedsinaasappel. Verschillende bereidingen van foie gras,met kumquat, macadamia, rode biet en koffie. Dit vond ik een erg verrassend gerecht.
Of flan van knolselderij, 63 graden eidooier, hollandaise, knoflooksaus, geroosterde hazelnoot en truffel. Zacht gegaarde skrei met topinamboer, zilte groente, crumble van bonito, ponzu en dashi, krokant gebakken met bospeen, pastinaak, creme van saté en pinda met zijn eigen jus. Shortribs van de BBQ met schorseneren, boleten.
Ik ben een zoet liefhebber dus ik vraag vaak om nog een extra dessert. Ook deze keer wilde ik wel twee desserts proberen. Ik begon met het dessert van hangop van vanille met venkel, zuurdesem en een sorbet van wortel en sinaasappel.
En als laatste het bekende dessert van Sinne; ganache van chocolade en karamel, met citrus en hazelnoot praliné roomijs. Als je bij Sinne gaat dineren is dit toch wel echt een lekker dessert om te proberen.
334 Reacties
Reacties zijn gesloten.