Restaurant Moer

Restaurant Moer is gevestigd in een oude Michelin garage waar de Amstelveenseweg en de Overtoom elkaar kruisen. Aan de overkant van cafe Oslo en naast  Sticky Fingers. De eigenaar is Chef Dirk Mooren, die je wellicht kent van het Conservatorium Hotel, Panache en Restaurant De Kas. De functie van souschef wordt vervuld door Cas van de Pol. Bij Restaurant Moer hebben groenten de hoofdrol. Het gehele menu is namelijk vegetarisch te bestellen. Ook zijn er overigens gangen met vis of vlees. Bij Moer wordt er voornamelijk met lokale producten gewerkt. Deze hebben allemaal een biologisch karakter. De biologische producten worden omgetoverd in een 4,5 of 6 gangen menu (van 40 tot 60 euro). Ik ben voor á la carte menu gegaan. Ik zag namelijk een overheerlijke risotto op het menukaart staan. En ik ben gek op risotto. Die wilde ik dus wel eens proeven. En echt, de lekkerste risotto, die ik ooit heb gegeten.

wellicht zul je begrijpen dat ik weer kom snel terug kom bij Restaurant Moer om het chefs menu te proberen. Overigens zijn de dessert ook erg lekker. Bij restaurant Moer weten ze wel hoe ze deze moeten serveren!

Niet alleen de naam Moer, maar ook het interieur refereert overduidelijk aan de vroegere bestemming. De vorige bestemming als garage zie je in de wandpanelen met vintage gereedschappen. De stalen bar heeft een stoere uitstraling, waar heel veel wijnglazen op te vinden zijn.

Ondanks de stoere look heeft restaurant Moer een sfeervolle ambiance door gebruik te maken van petrol-achtige kleuren. Hout, planten en mos zijn aan de muur te vinden.
Met restaurant Moer heeft de Amstelveenseweg er weer een fijn restaurant bij, waar je heerlijk en bewust kunt eten. Wat ook opviel, is dat het personeel erg attent is. En vergeet ik nog bijna te zeggen dat er ook een heel fijn terras buiten is. En volgens mij een van de beste terrassen van Amsterdam, waar je nog tot laat zon hebt. Een aanrader dus!