Jansz

Jansz Amsterdam ligt aan de Reestraat een van de gezellige Negen Straatjes in hartje Amsterdam. Jansz is gevestigd in het herbouwde Pulitzer Hotel.

Bij Jansz kun je de hele dag door terecht. Je kunt hier namelijk ontbijten, lunchen en dineren. De menukaart is klassiek van stijl, met een moderne twist. Het eten is zo lekker! Probeer eens de chef’s signature meatballs, met marina saus als voorgerecht. Deze is zeker niet saai, maar heeeel lekker.  Als hoofdgerecht had ik de Orecchiette pasta met truffel besteld. Ook een zeer goede keus! En de desserts zijn trouwens ook aan te raden.

Het interieur overigens is zeer sfeervol. De warme inrichting scoort bij mij bij binnenkomst direct al punten. De entree is geïnspireerd op de voormalige apotheek die hier heeft gezeten. Dat zie je ook wel terug aan de verzamelijk medicijnflesjes.

Het restaurant zelf is klassiek. Het heeft fluwelen stoelen, marmeren tafels, spier wit servies, koperen lampen en licht roze tinten die overal subtiel terug komen. Dat laatste is een knipoog naar de zeventiende-eeuwse koperhandelaar Volkert Jansz, destijds eigenaar van het pand.
Restaurant Jansz is een ideale plek voor een bijzonder avondje. Hier laat je jezelf lekker verwennen met hele mooie gerechten en hele fijne wijnen.