Peru bij restaurant NOMADS

In Amsterdam openen elke maand weer nieuwe restaurants. Een van de nieuwste aanwinsten in Amsterdam is restaurants Nomads. Nomads is 25 april geopend. Het restaurant is gelegen in Oostpoort aan het water op de Oranje Vrijstaatkade 55 in Amsterdam Oost.

Het concept van het restaurant is de reizende keuken. Met de reizende keuken reist het restaurant als echte nomaad over de wereld en laat haar gasten genieten van avontuurlijke smaken vanuit de hele wereld.  Dat betekent dat bij Nomads elk half jaar een andere wereldkeuken centraal staat.

De eerste ontdekkingsreis start in Peru. Gerechten die op de menukaart staan zijn onder andere ceviche, tiradito, causas (een Peruviaanse aardappelpuree  van paarse zoete aardappel), caihuera (Peruaanse vissoep met kokkels en garnalen), sudado corvina en lomo Soltado.

Ook de desserts vond ik erg lekker. Aan te raden is om de Suspiro of de encanelado (zachte kaneelrol met een zachte merenque en physalis) te bestellen.

De verse en vooral kleurrijke producten in combinatie met de wereldse invloeden die de Peruaanse keuken kent, zorgen voor een ware smaakexplosies. Ik was erg verrast door de verschillende gerechten. Deze gerechten worden trouwens als shared dining opgediend. Je kunt dus lekker veel en lang tafelen. De wijnkaart is volledig gebaseerd op het continent van bestemming en dit geval nu dus Peru.

Het ‘nomadische concept’ laten ze niet alleen in de keuken terug komen, maar zie je ook terug in het interieur.  In het restaurant wordt veel gebruik gemaakt van frisse kleuren, zoals groen en blauw. Bij binnenkomst valt dan ook gelijk de aquablauw muur met blauwe bank en planten op. Aan de muren hangen foto’s van verre oorden.

Een fijne bijkomstigheid is dat Nomads ook een terras aan het water heeft. Bij mooi weer kun je dus heerlijk van het zonnetje genieten.

Restaurant NOMADS moet trouwens niet verward worden met Nomads dat jarenlang op de Rozengracht zat. Ze hebben niks met elkaar te maken.