Koffie- en wijnbar 4850

Amsterdam Oost weer een leuke hotspot rijker. In de Camperstraat 48-50 tegenover het OLVG ziekenhuis is begin dit jaar 4850 geopend. De naam refereert dus naar het huisnummer. Bij 4850 kun je zowel terecht voor heerlijke koffie als voor bijzonder goede wijnen.

4850 wordt gerund door twee heren afkomstig uit Scandinavië. Dit zie je ook gelijk terug in het interieur. Het interieur heeft een strak en minimalistische uitstraling met grijze muren en vloer. Daarnaast zijn er veel houtelementen en typische Scandinavische spijlenstoeltjes in zwart te zien. De eyecatcher is de enorme wijnwand met honderden wijnen en champange.

Naast de goede koffie en wijnen die je hier kunt drinken staan er ook lekkere gerechten op de menukaart, zoals steak tartare van dry-aged rundvlees én kalf, zalmeitjes, gefermenteerde augurk, eidooier en geraspte foie gras eroverheen. 

Wil je iets kleins eten bij een goed glas wijn dan kan dat ook. Ze hebben een goede borrelkaart met bijvoorbeeld chorizo uit Joselito of een goede kaasplank. Gezien de Scandinavische roots kun je hier overdag ook Scandinavische smörrebröd of fika bestellen, oftewel cakejes en gebak.

Wat ook fijn is er is ook een terras buiten. Dus je kunt ook nog lekker buiten genieten van een kopje koffie of glas wijn/champagne.

4850 zit trouwens vlakbij Roost Koffie. Hier kun je heerlijke croissants en brownie halen.