Cocktails drinken op de 21e verdieping bij Juniper & Kin

Amsterdam is weer een mooie rooftopbar rijker met Juniper & Kin. Deze rooftopbar is gelegen op de 21e verdieping van het nieuwe hotel QO in het Amstelkwartier. Als je de lift uitstapt kijk je je ogen uit. Wat een spectaculair uitzicht heb je over de stad.

Maar ook het interieur is waanzinnig mooi. Het interieur is ontworpen door Tank. Zij hebben ook de restaurants in de Adam Toren ontworpen als ook restaurant Park. De eyecatcher is de mooie bar midden in de zaak.

Het interieur heeft een warme uitstraling door de kleuren en het materiaalgebruik. Overal staan tafeltjes en mooie banken of stoelen. Hier kun je optimaal genieten van een heerlijke cocktail in combinatie met een selectie van kleinere ‘raw-food’ gerechten, die geproduceerd worden in de eigen kas. De kas bevindt zich een verdieping boven op het dak.

Luc Kusters, eigenaar en chef-kok van het met Michelinster bekroonde restaurant Bolenius in Amsterdam Zuid en grondlegger van de Dutch Cuisine movement, is de culinaire kracht achter de menukaart. Alexander Brouwer is aangetrokken als executive chef en neemt de dagelijkse leiding op zich.

Deze rooftop bar dankt zijn naam deels aan de jeneverbes, het hoofdingrediënt van de typisch Hollandse jenever. Dit ingrediënt wordt steeds populairder en steeds meer gebruikt in cocktails. Ook bij Juniper & Kin is dit een ingrediënt die veel gebruikt wordt in de cocktails. Op de cocktailkaart staan veel verrassende cocktails die zoveel mogelijk zijn samengesteld met dranken van lokale ondernemers en afgemaakt met verse ingrediënten.

Naast de rooftopbar Juniper & Kin is ook restaurant Persijn gevestigd in het hotel QO. Persijn is gelegen op de begane grond van het hotel. Luc Kuster en Alexander Brouwer zijn ook de drijvende krachten achter dit restaurant. Hier lees je meer over Persijn.

2 Comments

Comments are closed.