Dutch Cuisine bij Persijn

Restaurant Persijn is een van de nieuwkomers van Amsterdam en nog maar 2 weken open. Het restaurant is gelegen in het nieuwe QO hotel in het Amstelkwartier in Amsterdam Oost. Eerder was ik al in deze nieuwe wijk geweest om een bezoek te brengen aan George Marina. Even verderop ligt het hotel met op de begane grond restaurant Persijn.

Bij Persijn speelt de Dutch Cuisine de hoofdrol. Uiteraard krijgen de Nederlandse gerechten hier een vernieuwend jasje. Het nieuwe restaurant noemt zichzelf dan ook een Dutch Eatery waar je kunt aanschuiven voor eerlijk, lekker en verantwoord eten in Amsterdam.  Er wordt gewerkt met producten van Hollandse bodem en uit eigen kas. Op het dak van het gebouw bevindt zich de kas. Een unieke ruimte die inspeelt op de trend van ‘urban farming’. De kas maakt gebruik van de nieuwste technologieën om groente, fruit en kruiden te verbouwen. Er wordt zelfs vis gekweekt in het vrijwel circulaire aquaponics systeem.

Persijn wordt gedreven door chefs Luc Kusters en Alexander Brouwer, waar laatstgenoemde in de functie van executive chef de dagelijkse leiding op zich neemt. Brouwer was voorheen headchef bij Sass café in Dubai, sous-chef onder Schilo van Coevorden in het Conservatorium Hotel en senior sous-chef van het Amstel Hotel. De menukaart vertegenwoordigt de eigentijdse visie van de executive chef op Dutch Cuisine.

Wat ik in ieder geval wilde proberen  van de menukaart was de Tomaat. Ik had hem al een aantal keer voorbij zien komen op instagram en deze moest ik gewoon proberen. De tomaat is gevuld met mozzarella, basilicum en Dutch capresse. Verder staat, als we het dan over de Dutch Cuisine hebben, een stamppot met draadjesvlees en spek op de menukaart. Ook vind je veel groenten,- en visgrechten op de menukaart.  Als dessert wilde ik de chocolade met voc specerijen en cacao proeven met de naam van Persijn erop.

Het interieur van Persijn is ontwerpen door designbureau TANK. Zij zitten overigens ook achter het interieur van de restaurants in de Adam toren als ook restaurant PARK. Persijn heeft een stijlvol en warm interieur. Dit komt mede tot uiting door de kleuren van het interieur, zoals de kleuren groen, bruin en goud. Maar het komt ook terug in de leren banken, prachtige verlichting en de mooi opgedekte tafels. Een mooi detail zijn trouwens de tegeltjes op de vloer.

Het is trouwens zeker een aanrader om de lift nog te pakken naar de 21e verdieping om een cocktail te drinken bij Juniper & Kin. Dit is de nieuwste rooftopbar van Amsterdam. Vanaf deze rooftopbar heb je prachtig uitzicht over de stad. Lees hier meer over Juniper & Kin.