Het mooie uitzicht van Wineglass Bay

Aan de oostkust van Tasmanië vind je Wineglass Bay dat door velen als een van de mooiste baaien van Australië bestempeld wordt. Wineglass Bay ligt in het Freycinet National Park dat een schiereiland aan de oostkust van Tasmanië is.  Je vindt hier onwijs mooie natuur bestaande uit granieten bergen, witte en afgezonderde stranden, azuurblauwe wateren en een overvloed aan verschillende vogelsoorten. Vanuit de parkeerplaats bij Wineglass Bay kun je kiezen voor verschillende wandelingen. Aan te raden is om in ieder geval de 20 minuten durende tocht naar het uitzichtpunt te wandelen. Hier heb je mooi uitzicht over de Wineglass Bay.

Ben je een goede wandelaar dan kun je beter kiezen om de Mount Amos te beklimmen. Vanuit hier heb je het mooiste uitzicht over de Wineglass Bay. Deze tocht duurt ongeveer 1,5 uur naar de top en is behoorlijk steil. Deze heb ik niet gedaan. Ik ben vanaf het uitzichtpunt naar het strand gelopen. Vanaf het uitzichtpunt gaat de wandeling vrij steil naar beneden en is eigenlijk nog best een zware wandeling. Maar wanneer je er eenmaal bent kun je optimaal genieten van het strand en het heldere blauwe water.

Maar je moet ook weer terug naar de parkeerplaats. Er zijn dan twee opties. Of je klimt het steile pad weer omhoog. Dit zag ik niet zitten. Of je wandelt 8 km terug naar de parkeerplaats langs het strand en door bossen.

Dit pad is goed te doen en je hebt mooi uitzicht over zee. Je bent wel heel wat tijd kwijt met de wandeling. Dit had ik van te voren niet zo door. Je moet dus zeker wel een paar uur uitrekken. Ben je langer in Tasmanië dan is de wandeling zeker aan te raden.

Ben je korter dan zou ik alleen naar het uitkijkpunt wandelen en genieten van het uitzicht en dan het eiland verder verkennen. Aan te raden is om ook te stoppen bij Friendly Beaches, een mooi langgerekt strand met rotsen.