Het mooiste van Tasmanië

Wanneer je aan ‘down under’ denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan de lange uitgestrekte witte stranden van de Australische oostkust en grote steden als Melbourne en Sydney. Echter, ten zuiden van Australië ligt de eilandstaat Tasmanië dat ongeveer even groot is als Nederland en België samen. De lokale bevolking noemt het ook wel ‘Het best bewaarde geheim van Australië’.

Ik vond het zelf wat weg hebben van Nieuw Zeeland in het klein vanwege de ongerepte natuur. Het eiland bestaat voor maar liefst 40% uit beschermd gebied. Je vindt er ruige wildernissen, fascinerende landschappen en veel wilde dieren, zoals de Tasmaaanse duivel. De steden in Tasmanië hebben een rijke historie, maar zijn tegelijkertijd erg bruisend en trendy. Tasmanië is dus zeker de moeite waard als je naar Australië gaat. Hierbij een aantal mooie plekken  en dingen om te doen als je in  Tasmanië bent. 

Freycinet National Park

Het Freycinet National Park ligt op een schiereiland aan de oostkust van Tasmanië. Het plaatsje Coles Bay vormt de toegangspoort tot het Freycinet National Park. Je vindt hier onwijs mooie natuur bestaande uit granieten bergen, witte en afgezonderde stranden, azuurblauwe wateren en een overvloed aan verschillende vogelsoorten. Als je in het national park bent, ga dan zeker naar de Wineglass Bay Lookout  om te genieten van het waanzinnig mooie uitzicht. Je loopt in ongeveer 20 minuten naar dit punt. Neem verder zeker een kijkje (en een duik) bij Hazards Beach en Friendly Beaches.

Wineglass Bay

Aan de oostkust van Tasmanië vind je Wineglass Bay dat door velen als een van de mooiste baaien van Australië bestempeld wordt. Vanuit de parkeerplaats bij Wineglass Bay kun je kiezen voor verschillende wandelingen. Aan te raden is om in iedergeval de 20 minuten durende tocht naar het uitzichtpunt te wandelen. Hier heb je mooi uitzicht over de Wineglass Bay. 

Mount Wellington

Mount Wellington is de berg die uitkijkt op Hobart. De weg naar de top is prima met de auto te rijden. Vanuit hier heb je panoramisch uitzicht over de stad. Hobart. 

Bay of Fires

Bay of Fires ligt aan de oostkust van Tasmanie. Bay of Fires dankt zijn naam aan de oranje uitslaande rotsen langs het strand. Het is werkelijk waar een pareltje om te zien. Mooi wit strand in combinatie met de oranje getinte rotsen. De baai begint bij Binalong Bay, een klein dorpje waar je heerlijk op het strand kunt relaxen. Helaas heb ik hier niet de zonsopkomst kunnen zien, maar dat schijnt helemaal mooi te zijn. Een adembenemende gloed op de uniek oranje gekleurde rotsen.

Zonsopgang bekijken

Aan te raden is om een keer vroeg op te staan en de zonsopkomst te bekijken in Tasmanie. Ik heb de zonsopkomst bekeken bij Piermont Retreat waar we toen verbleven. Hier heb je uitzicht op het Freycinet National Park

Hobart

Tasmanië is geen eiland waar je naartoe gaat voor de steden, maar Hobart is daarbij een uitzondering. Hobart ligt in een prachtige omgeving en van welke kant je ook kijkt: het uitzicht is prachtig. De stad ligt aan de voet van Mount Wellington en aan de mond van de weidse Derwent River. Bootliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de levendige haven waar veel vissersboten en zeiljachten liggen.  Hobart is verder de perfecte plek om kennis te maken met de Tasmaanse culinaire keuken. Er zijn genoeg goede culinaire restaurants te vinden in Hobart. Foodies zijn hier dus op de juiste plek. 

3 Reacties

  1. Pingback: best gangster rap

Reacties zijn gesloten.