Magnolia Bakery

Een bezoek aan New York voor mij is ook een bezoek aan Magnolia Bakery. Elke keer als ik in New York ben, moet ik een cupcake van Magnalia Bakery eten. Hier kun je toch wel de lekkerste cupcakes van New York eten. Magnolia Bakery opende in 1993 haar eerst zaak in New York. Door Sex and the City is het erg populiar geworden. Inmiddels hebben ze meerder vestigingen in de stad. Ze hebben een vestiging in Bloomingdales, Columbus Avenue, Grand Central Terminal , Rockefeller Center en Bleecker Street. Maar de zaak in Bleeckerstraat in Greenwich Village blijft voor mij de leukste.

Dit is een knus winkeltje in pastelkleuren. Naast cupcakes kun je hier ook taarten kopen. Ik heb zelf geen favoriete cupcake. Maar de redvelvet  schijnt hier het meest verkochte gebakje te zijn. Het kan vaak heel druk zijn bij Magnolia, dus buiten staat er dan al een rij.

Je kunt trouwens niet zitten, dus je cupcake moet je meenemen. Bij Magnolia in Greenwich heb je aan de overkant een park met bankjes en tafeltjes. Hier kun je dus je cupcake opeten. Wat ik ook  wel doe is een cupcake halen bij Columbus Avenue en deze opeten in Central Park.

Naast de zoetigheden heeft Magnolia inmiddels ook een uitgebreid assortiment aan eigen keukengerei, kleding en kookboeken, waaronder het bekende Magnolia Bakery book.

 

 

 

 

 

 

1 Comment

Comments are closed.