Lunchen met uitzicht op het Artisplein

Een van de mooiste terrassen in Amsterdam om te lunchen is toch wel het terras van De Plantage. Wat het terras zo bijzonder maakt is dat je prachtig uitzicht hebt op het vernieuwde Artisplein.  Hier vind je kleine ronde ijzeren tafeltjes en een enorme volière met lepelaars. Verderop vind je de flamingo’s.

Er heerst hier een enorme oase van rust en gezelligheid op het Artisplein. Kinderen die spelen in de lang uitgestrekte fontein, opa’s en oma’s die een dagje weg zijn met kleinkinderen en vrienden die elkaar ontmoeten. Het geeft een beetje het gevoel alsof je je op een pleintje waant in Parijs.  Het terras is niet voor niets uitgeroepen tot Terras van het Jaar 2016 door Gault Millau.

Ook met minder weer zit je prima bij De Plantage. Om te beginnen straalt De Plantage een en al allure uit. Dit zie je al aan het gebouw zelf. De Plantage is namelijk gevestigd in het monumentale gebouw De Ledenlokalen uit 1870 waar vroeger de leden van Artis werden ontvangen. Het restaurant zelf heeft ook een mooie ambiance.

Bij binnenkomst valt gelijk de indrukwekkende marmarenbar met koperen spiegels en lampen op. Verder vallen de hoge plafonds, de grote ramen en de grote plant midden in het restaurant op. De brickstone muren geven De Plantage een stoere uitstraling samen met de mosgroene balken, de houten vloeren en tafels met zwarte design stoeltjes.

Op zondag is dit een fijne spot om te borrelen of koffie te drinken in het voorste gedeelte van het restaurant met uitzicht op de indrukwekkende bar.

In de serre kun je heerlijk lunchen of dineren met uitzicht op het Artisplein. Met schemering is het buiten net een sprookje met al die lampjes.

Op de menukaart vind je een ruime keuze aan Franse gerechten. Je kunt zowel uitgebreid lunchen met uitgebreidere lunchgerechten als ravioli, visgerechten en salades of een kleinere lunch met verschillende tosti’s. Ook de dinnerkaart heeft een ruime keus aan gerechten. De bereiding van de gerechten is trouwens in goede handen. De voormalige chef-kok Koen van Brunsschot van Hotel de Goudfazantstaat staat namelijk in de keuken.

Wil je lunchen op een bijzondere plek dan zit je bij De Plantage helemaal goed!