The Dylan

The Dylan is een van de stijlvolste en intiemste vijf sterren hotels van Amsterdam. Eigenlijk van heel Nederland. The Dylan is niet voor niks een paar keer uitgeroepen tot Netherlands Leading Hotel door World Travel Awards. The Dylan behoort tot Small Luxury Hotels (SLH). Net als de solitary lodge, waar ik in New Zeeland enkele dagen ben geweest.

The Dylan is gevestigd aan de Keizersgracht in een bijzonder mooi monumentaal pand uit de zeventiende eeuw (een voormalige schouwburg). Het pand heeft een rijke historie. Bij de stijl en sfeer van het hotel zie je dit ook terug komen. Zo komt oud en nieuw samen, waardoor The Dylan een modern en klassiek design heeft. Dit komt ook terug in de suites. Elk van de 40 suites is afzonderlijk ontworpen om een zo goed mogelijke combinatie van kleur, materiaal en sfeer te creëren. Interieurarchitect Remy Meijers ontwierp zestien nieuwe kamers. Je herkent gelijk de stijl van Remy Meijers in de suites; eenvoud in kleur en materiaal gebruik. Een van de uitspraken van Remy Meijers is: “de kracht van een interieur schuilt in rust, niet in de poespas”. Ik ben zelf groot fan van de interieur stijl van Remy Meijers. Niet voor niets hebben we destijds bij de inrichting van onze woonkamer advies gevraagd van Remy Meijers en staan er mooie meubelstukken van zijn collectie bij ons in de woonkamer. In mijn blog over Remy Meijers lees je meer over zijn unieke werk.
Terug naar The Dylan. Als je The Dylan binnen loopt heerst er gelijk een warme en uitnodigende sfeer en dat maakt dat gasten zich direct thuis voelen.

Lopend door de entree zie je direct de prachtig gelegen rustige binnentuin. Je kunt hier heerlijk op een mooie dag een drankje drinken of lekker dineren.

Verder is in The Dylan het met 1 Michelin bekroonde restaurant Vinkeles gelegen. In oktober hebben we hier gereserveerd dus dit wordt nog vervolgd! Wil je laagdrempelige dineren dan kun je terecht bij Bar Brasserie OCCO. Zeker een aanrader! Lees mijn blog maar over Brasserie OCCO.

Wil je lekker in de winter bij een openhaard een goed glas wijn drinken, dan zit je bij The Dylan ook goed!  The Dylan is wat mij betreft het mooiste hotel in Amsterdam!

 

3 Reacties

  1. Pingback: smooth piano jazz

Reacties zijn gesloten.