De leukste afternoon tea of wel high tea in Amsterdam

De een noemt het high tea en de ander noemt het afternoon tea. Maar we zijn het er met zijn alle over eens: het is heerlijk om samen met vriendinnen, moeder of zus te genieten van een middag thee drinken en de lekkerste zoetige- en hartige hapjes te eten. In Amsterdam zijn er heel veel plekjes waar je kunt genieten van de beste high tea en afternoon tea. In de beste hotels van Amsterdam, zoals het Amstel Hotel, Conservatorium Hotel, W Hotel (The Duchess) Hotel Sofitel Legend the Grand of bij Waldorf Astoria kun gaan voor de afternoon tea. Een iets wat chiquere variant dan de gewone high tea. De kosten hiervan liggen zo tussen 37 euro (afternoon tea bij The Grand) en 59 euro (afternoon tea bij The Dutchess). Of je kunt gewoon lekker gaan voor de high tea bij een van de favorieten high tea plekjes van Amsterdam, zoals De Bakkerswinkel, Cafe Blond, Anne&Max en De Drie Graefjes of leuk na een bezoek aan het Tassenmuseum Hendrikje. De kosten hiervoor liggen tussen de 16,50 en 30 euro.
Wil je met je dochtertje of nichtje gaan high teaen, dan kan dat ook bij The Grand. The Grand biedt namelijk een Kids afternoon tea aan. Voor 20 per persoon kunnen kinderen tussen 5 en 10 jaar genieten van een high tea.

De Bakkerswinkel

Met een high tea bij de Bakkerswinkel zit je eigenlijk altijd wel goed. Je hebt keuze uit verschillende soorten high tea. Ook kun je kiezen uit verschillende locaties. Zo zit de Bakkerswinkel in het centrum, in West en in Zuid. De prijzen varieren tussen de 17, 50 en 27,50 euro per persoon. Kies je voor de uitgebreide high tea dan bestaat de high tea uit een fruitshake, scones met jam en clotted cream, verschillende taartjes en sandwiches, kopje soep en aansluitend een wijntje of een koffie. De sfeer is huislijk bij de Bakkerswinkel. De bakkerswinkel is een ideale locatie voor een lekkere high tea.


Conservatorium Hotel

Een echte aanrader van een heerlijke afternoon tea is de Royal Afternoon Tea van het Conservatorium Hotel. De Royal Afternoon Tea bestaat uit 3 gangen en natuurlijk een uitgebreide keuze uit verschillende soorten thee. De gerechten bestaan uit heerlijke sandwiches met onder meer gerookte zalm en ossenworst. Ook krijg je scones met clotted cream en andere zoetigheden, zoals macarons en citroentaart. De gerechtjes worden geserveerd met zorgvuldig geselecteerde theesoorten. De kosten van de Royal Afternoon Tea bedragen 42 euro per persoon. Je kunt de Royal Afternoon tea ook uitbreiden met een feestelijk glas champagne. De kosten bedragen dan 57 euro per persoon.

Cafe Blond

Bij Cafe Blond in de Pijp kun je ook terecht voor een high tea. De high tea, hoe kan het ook anders, wordt geserveerd in service van Blond Amsterdam. De high tea bestaat o.a. uit brownie’s, stroopwafels en fries suikerbrood. De uitgebreide high tea kost 21,50 euro per persoon.

Tassenmuseum Hendrikje

Ook leuk is een high tea bij het Tassenmuseum Hendrikje. Je kunt een bezoek aan het museum gelijk combineren met een heerlijke high tea. De uitgebreide high tea bestaat uit drie gangen. Te beginnen met hartige gerechtjes, gevolgd door zoete gerechtjes en als laatste de scones. High teaen bij het Tassenmuseum kent een leuke sfeer. De high tea wordt geserveerd in de sfeervolle kamers van het museumcafe. De kosten van de uitgebreide high tea bedragen 36,50 euro inclusief museumkaart.

Anne&Max

Naast een high wine kun je bij Anne&Max ook terecht voor een heerlijke high tea. Voor een high tea bij Anne & max kun je op verschillende loacties in Amsterdam terecht. Oud-West, Zuid en Zeeburg bijvoorbeeld. De high tea bestaat uit verschillende zoete en hartige gerechtjes en een soep. De high tea bij Anne & max kost 19,50 euro per persoon.

2 Reacties

Reacties zijn gesloten.