Uit eten in Houten Bij Teus

Afgelopen vrijdag was ik een keer niet uit eten in Amsterdam, maar in Houten.  In een voormalige garage in het Oude Dorp zit het sfeervolle restaurant Bij Teus. De huiskamer van de voormalige eigenaar is nu de entree waar je wordt ontvangen. Bij aankomst krijg je gelijk het huiskamer gevoel. Zo moet je aanbellen om binnen te komen. Iemand van het personeel doet dan open. Vervolgens kom je in de ruimte dat dienst doet als huiskamer. Hier kun je eerst genieten van een aperitief en een amuse om vervolgens te worden begeleid naar het restaurant.

Bij het toetreden van het daadwerkelijk restaurant  valt gelijk de gecentreerde open keuken op. Door de indeling van het restaurant kunnen veel gasten mee kijken in de keuken. Daarbij vallen gelijk ook de Big Green Eggs op. In de keuken wordt veel gebruik gemaakt van deze Green Eggs.

De ruimte is verder modern en huiselijk ingericht, door de combinatie van industriële elementen is het interieur zowel stoer als gezellig. Een eyecatcher is verder de grote wandtekening aan de muur.

Bij Teus is er geen menukaart, maar één vast verrassingsmenu van de chef. Je kunt kiezen uit vier, vijf, zes  of zeven gangen, waarbij je eventuele specifieke wensen kunt doorgeven. De kosten bedragen voor een 4 gangen menu 40 euro, voor een 5 gangen menu 45 euro, voor een 6 gangen menu 50 euro en voor een 7 gangen menu 55 euro. Daarnaast kun je kiezen voor een bijpassend wijn arrangement. Wij kozen natuurlijk voor 7 gangen en nog een extra dessert. Ook dat kan bij Teus. Ik kan alleen maar zeggen dat elk gerecht een culinaire beleving was. Voor een goed restaurant hoef je dus niet alleen in Amsterdam te zijn. Teus heeft overigens een mooi buiten terras waar je met mooi weer heerlijk buiten kunt eten.

 

1 Comment

Comments are closed.