Envy Amsterdam

Vele malen fietsend langs de Prinsengracht zag ik de groene letters “Envy”. Ook viel me de grote ramen met inkijk in de keuken op. Het werd nu dus echt eens tijd dat ik bij Envy ging eten. Bij binnenkomst sta je gelijk oog en oog met de keuken. Erg leuk om de chef’s druk bezig te zien. De ontvangst bij Envy is gelijk goed. Je wordt verwelkomt met een cocktailtje geïnspireerd op de salade Caprese. Naast de open keuken valt ook direct de inrichting op. Lange tafels achter elkaar die tot het einde van de zaak reiken. Boven de tafels grote ronde zilveren lampen. Dat zijn echte eyecatchers wat weer super mooi contrasteert met de donkere muren. Ook leuk gedaan is de glazen wand tegen de muur waar velen flessen wijn liggen.

En dan het eten. Bij Envy kun je a la carte gerechten bestellen, maar je kunt ook kiezen tussen een 4, 6 of 8 gangen menu. Dit gangen menu bij Envy is zeker aan te raden. De prijzen variëren tussen de 47 euro voor een 4 gangen menu, 57 euro voor 6 gangen menu en tot slot 67 euro voor een 8 gangen menu. Bij Envy kun je dus prima een avond lang culinair genieten van de lekkerste gerechten die er ook nog eens heel mooi uit zien. Dat is ook niet zo gek, want het team van Envy staat onder leiding van chef Floris van Straalen. Hij leerde de tips and tricks als leerling bij restaurant Oud Sluis***, onder leiding van Sergio Herman. Hij heeft vervolgens ervaring op gedaan bij restaurant Pure C* van Syrco Bakker, Vinkeles* en nu bij Envy. Eerst als souschef waarna hij Michael Wolf – die startte met Wolf Atelier – opvolgde als chef-kok van Envy. Dus niet de minste chef kok zou ik zeggen.

Wij kozen voor het 6 gangen menu. Overigens kun je bij alle menu’s een bijpassend wijnarragemanet bestellen. Dit keer kozen wij voor een goede fles sauvignon blanc.
Ik was erg verrast door de amuse, waarbij twee bietenbonbons omhuld met witte en pure chocolade werd geserveerd. Je weet hier niet wat je kunt verwachten en dat maakt het altijd zo spannend.

Elke gang was keer op keer weer een een ware smaaksensatie en een lust voor het oog. De foto’s zeggen wel genoeg lijkt me. En als zoet fanaat ben ik altijd erg benieuwd naar het dessert. Dus ik vind het altijd fijn als het menu ook nog een pre dessert heeft!

Van het begin tot het einde heb ik genoten van alle gerechten en de goede bediening en uitleg over de gerechten. Ik kan alleen maar aanraden om er heel snel bij Envy te gaan eten!

113 Comments

 1. Pingback: Netflix bez VPN
 2. Pingback: projectio
 3. Pingback: psy online
 4. Pingback: uels ukrain
 5. Pingback: Shkala tonov
 6. Pingback: 3NOZC44
 7. Pingback: 01211
 8. Pingback: Psychologists
 9. Pingback: psy
 10. Pingback: bit.ly
 11. Pingback: cleantalkorg2.ru
 12. Pingback: Ukraine-Russia
 13. Pingback: site
 14. Pingback: UKRAINE
 15. Pingback: gidonline
 16. Pingback: stats
 17. Pingback: web
 18. Pingback: film.8filmov.ru
 19. Pingback: film
 20. Pingback: filmgoda.ru
 21. Pingback: Dom drakona
 22. Pingback: Dim Drakona 2022
 23. Pingback: 3qAIwwN
 24. Pingback: video-2
 25. Pingback: sezons.store
 26. Pingback: 3o9cpydyue4s8.ru
 27. Pingback: newsukraine.ru
 28. Pingback: matchonline2022.ru
 29. Pingback: video
 30. Pingback: icf
 31. Pingback: vardenafil cost
 32. Pingback: xxxx
 33. Pingback: renova cream cost
 34. Pingback: batmanapollo.ru
 35. Pingback: buy femara pill
 36. Pingback: 2023

Comments are closed.