Safari ZuidAfrika; Lion Sands

ZuidAfrika vind ik geweldig! Zuid Afrika heeft alles. Ook kun je daar de mooiste safari’s hebben. Daar kan ik erg van genieten. De rust, de natuur, het wildlife, de mooie luxe lodges, het heerlijk eten en de beste wijnen. Ik ben dan ook een aantal keren op safari in Zuid Afrika geweest. Ik verbleef dan in lodges van Lion Sands; de Narina Lodge en Ivory Lodge. Lion Sands is een van de meest luxueuze safari’s die wordt aangeboden. Tijdens de safari in Tanzania verbleef ik in twee verschillende lodges van Signita; Sabora Tented Camp en Faru Faru Lodge. Signita is net nog wat exclusiever dan Lion Sands. In september ga ik weer op safari, maar dan in twee verschillende lodges van Signita; Lebombo Lodge en Boulders Lodge. Ik kom dan nutuurlijk nog met een uitgebreide blog over deze twee lodges.

Verblijven in een van de lodges van Lion Sands valt net als Signita in de categorie ‘onvergetelijk’ en ‘bucketlist’. Voor een verblijf in een van de lodges van Lion Sands moet je wel even heel diep in de buidel tasten. Een overnachting bij Lion Sands bij Narina Lodge kost ongeveer 1250 euro per lodge per nacht. Voor de Ivory Lodge betaal je bijna 3000 euro per nacht. Je overnacht dan wel in een van de meest luxueuze en exclusieve safari’s van Zuid Afrika. Daar zitten dan wel alles bij inbegrepen. Bijvoorbeeld twee keer 4 uur gamedrive en al het eten en drinken. En dit alles op locaties waar slechts de gasten mogen komen. Zo zijn er maximaal drie jeeps toegestaan bij dieren. Ook mogen de jeeps off road. Dit geeft het gevoel dat je een van de big5 bent.
In een verblijf van Lion Sands heb je een onvergetelijke safari op de meest unieke locaties.

Wat kun je verwachten van een verblijf in een van de lodges van Lion Sands? Veel luxe natuurlijk, verrukkelijk eten en de hele dag door, de lekkerste wijnen. Tot slot het belangrijkste, een safari die je nooit, maar dan ook nooit meer zult vergeten! In dit gebied struikel je bijna over de luipaarden. Je kunt dus de mooiste foto’s maken van een luipaard.

Omdat de lodges in prive concessies zijn gelegen, zijn er verder geen andere toeristen in jeeps. Waar je bij de nationale parken de paden niet af mag, rijden de rangers je hier overal naar toe. Dit betekent dat je altijd oog in oog staat met een leeuw of een luipaard. Dit zijn toch wel echt unieke momenten.

Lion Sands behoort wel tot de top van de luxueuze safari’s. In september verblijven we in lodges van Signita. De opzet en het concept is vegelijkbaar met elkaar. Je verblijft in een prive concessie, kunt de hele dag door genieten van de meeste lekkere gerechten en de lodges liggen op de meest unieke locaties. Ik kom snel met een blog over de safria in Zuid Afrika met Singita.

Hoe ziet een dag eruit bij Lion Sands. Om half 6 wordt je gewekt voor de ochtend game drive. Bij de gezamenlijke lounge wordt je verwelkomt met thee en koffie. Er staan lekkere gebakjes, vers fruit en yoghurt. Alles wordt vers bereidt. Vervolgens begint de ochtend game drive. En dan is het afwachten wat voor moois je tegen komt. Ik vind dit altijd heel ontspannen. Zitten in de jeep, genieten van de mooie natuur en omgeving! Wat wil je nog meer?

De zon komt dan op en de dieren zijn dan nog actief. Je kunt dan mooiste foto’s maken en je weet nooit wat voor unieke momenten je tegen komt.

Tijdens de gamedrive wordt er altijd even gestopt op de meest mooie locaties voor koffie of thee. En ook hier weer de lekkerste zelfgemaakte lekkernijen. Een ochtend game drive duurt zo een 4 uur.

Aangekomen bij de lodges wordt je weer opgewacht. Je kunt dan aan tafel voor een overheerlijk ontbijt, zowel al la cart als buffet. Op de kaart staan gerechten zoals scremble eggs (eigenlijk alle ei variaties) en pancakes. Na het ontbijt heb je alle tijd om te relaxen en te genieten van de ambiance van de lodges. En kun je vanuit de buitenterras nog wilde dieren spotten.

En vanaf 12 uur wordt er een drie gangen lunch geserveerd, met de lekkerste wijnen. En je hebt een prachtig uitzicht.

Daarna kun je nog even lekker uitbuiken, want om 4 uur staat de high tea alweer te wachten. Om half 5 gaat de avond game drive weer van start. Bij zonsondergang wordt er weer een mooi plekje uitgekozen voor de borrel. Alles wordt meegenomen in de jeep van wijn, champagne, cocktails tot fris.

Tegen 8 uur ben je weer terug bij de lodge voor het drie gangen dinner. Zowel bij de lunch als het diner kun je kiezen uit verschillende gerechten. Er zit altijd wel iets lekkers bij. En over de wijnen nog niet gesproken. De beste wijnen uit Afrika worden hier geserveerd!

4 Reacties

  1. Pingback: 3bureaucracy
  2. Pingback: trap bass japanese
  3. Pingback: snowy day jazz

Reacties zijn gesloten.