De leukste hotspots op de Weesperzijde

In deze blog lees je de leukste hotspots van de Weesperzijde. De Weesperzijde heeft een van de mooiste en gezelligste kades van Amsterdam. De Weesperzijde ligt tussen  de Wibautstraat en de Amstel. Met mooi weer is het hier altijd gezellig. Er varen dan veel boten langs en je kunt op de terrassen goed genieten van het zonnetje. Een voordeel van deze terrassen is dat je hier nog tot laat in de zon kunt zitten. Een ideale plek dus voor een lange zomer avond. 
Verder staan er veel mooie monumentale 19e-eeuwse panden aan de Weesperzijde. Langs de Amstel liggen daarnaast veel woonboten. Ik heb zelf een paar maanden op een woonboot aan de Weesperzijde gewoond tijdens de verbouwing van ons huis. Daar werd ik elke dag wakker met een van de mooiste uitzichten van Amsterdam! De Weesperzijde is dus een bijzonder stukje Amsterdam voor mij.

Amstel Hotel

Het Amstel Hotel ligt weliswaar niet aan de Weesperzijde. Maar het is wel het begin van de Weesperzijde en gelegen aan de Amstel. Daarnaast heb je vanaf de Weesperzijde mooi uitzicht op het hotel. Het gebouw is werkelijk prachtig. In de zomer kun je hier heerlijk genieten op het terras. Maar ook een high tea bij het Amstel Hotel is zeker aan te raden.

LaLotta Pizza Bar

Tijdens mijn verblijf op de woonboot heb ik geregeld pizza gegeten bij LaLotta Pizza Bar. Ze hebben hier een van de beste pizza’s van Amsterdam. Ze hebben niet voor niets prijzen gewonnen met hun pizza’s. Verder hebben ze erg lekkere bruschette’s die je kunt delen als voorgerecht. Heb je trek in een pizza avond dan is LaLotta Pizzabar zeker een aanrader.

Risto Enoteca Pepenero


In een zijstraat van de Weesperzijde is dit Italiaanse restaurant gelegen. Het menu bestaat uit authentieke Italiaanse gerechten. Wil je er echt een Italiaanse avond van maken, bestel dan het 5 gangen dello chef menu. Je wordt de hele avond verrast door heerlijke Italiaanse gerechten.

De Ysbreeker

De Ysbreeker is altijd goed. Je kunt hier heerlijk in de zomer op het terras zitten of op een zondag ochtend ontbijten. Ook is dit een fijne plek om te borrelen op vrijdag middag of gewoon om lekker te dineren.

Cafe Hesp

Cafe Hesp heeft een van de zonnigste terrassen van Amsterdam. Een ideale plek om een middag of avond te genieten van de zon.

Weesper

Weesper is een ideale borrelplek. Zeker in de zomer zit je hier goed. Weesper heeft verschillende terrasjes waar je kunt zitten. Hier kun je nog laat in de avond van het zonnetje genieten. Weesper is ook een leuke plek om op zondag middag te lunchen.

Beter en Leuk

Beter en Leuk is een leuke spot om te ontbijten, te lunchen of koffie te drinken met iets zoetigs. Beter en Leuk ligt weliswaar niet aan de Weesperzijde, maar ligt er wel heel dichtbij. Beter en Leuk is namelijk gelegen is een zijstraat van de Weesperzijde.

 

3 Reacties

  1. Pingback: Netflix bez VPN
  2. Pingback: jazz cave
  3. Pingback: calm music

Reacties zijn gesloten.