Williamsburg in Brooklyn

Williamsburg is gelegen aan de East River in het westen van Brooklyn. Williamsburg heeft een jong, hip, artistiek, industrieel en alternatief karakter. Daarnaast is door de instroom van allerlei nationaliteiten in het verleden het een wijk met invloeden uit verschillende culturen. Je vindt er veel moderne boetiekjes, vintage shops, bijzondere café’s en vrolijke street art. Je kunt Williamsburg in een dag verkennen. De beste dag om Willamsburg te bezoeken is de zaterdag. Je kunt dan gelijk een bezoek brengen aan de Smorgasburg Food Market. Hier heerst een gezellig sfeer. Er staan veel foodtrucks met alle soorten food. Daarnaast heb je mooi uitzicht op de skyline van Manhattan.

Je bent in Williamsburg in een hele andere wereld dan het drukke Manhattan. Het straatbeeld wordt gevormd door hipsters die relaxt door de artistieke straten lopen. Op elke hoek van de straat vind je wel een hotspot of vrolijke streetart.

Hier lees je aantal hotspots in Williamsburg:

Toby’s Estate

Ga voor een lekkere koffie langs bij Toby’s Estate. Hier kun je genieten van de heerlijkste koffie en een prachtig interieur. Is het mooi weer dan kun je buiten in het zonnetje je koffie op drinken.

Bakeri

Ga voor versgebakken broodjes, zoetigheden en lekkere koekjes langs bij Bakeri. Bakeri is een sfeervolle kleine bakkerij met een bohemien uitstraling. Met mooi weer kun je buiten aan het tafeltje zitten en uitkijken over de straten van Williamsburg.

Wythe Hotel

aan het einde van de middag kun je bij The Ides, de rooftop bar van het Wythe Hotel, een drankje drinken. Deze rooftop bar op het dak van The Wythe Hotel is vaak erg druk. Aan te raden is om er op tijd heen te gaan. Her heb je mooi uitzicht op Manhattan de rij moet staan, maar deze gaat vaak redelijk snel. Het uitzicht op Manhattan is super.

Bij het Wythe Hotel vind je op de begane grond het restaurant Reynards. Dit is een goede spot voor de brunch of lunch.

Shelter

Bij Shelter kun je heerlijke pizza’s eten. Shelter is gelegen naast de Rosarito Fish Shack. Het interieur geeft je het gevoel dat je in een tavern in het Wilde Westen zit

 

Champion

Een ander restaurant waar je lekkere pizza kunt eten, is bij Champion. Je kunt hier aan picknick tafels in de binnentuin zitten.

Zo kom je in Williamsburg
De beste manier om vanuit Manhattan in Williamsburg te komen is door metrolijn L te nemen naar Bedford Avenue. Vanaf daar kunt Williamsburg gaan verkennen. Ook kun je de East River Route van NYC Ferry nemen van Manhattan naar North of South Williamsburg. Dit is zeker bij mooi weer aan te raden om te doen.