What to do in New York

New York blijft voor mij een van de mooiste steden van de wereld. Ik probeer elk jaar een paar dagen naar New York te gaan. Ik kan namelijk geen genoeg krijgen van New York. New York heeft echt alles. Er is zoveel te zien en te doen. Zeker als je de eerst keer in New York bent wil je zoveel mogelijk van de stad meekrijgen. Hier lees je de must do’s van New York!

Brooklyn Bridge

Uitzicht vanaf Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge is verreweg een van de mooiste bruggen die Manhattan verbindt met de buitenwijken. Deze brug werd geopend in 1883. Het is daarmee ook een van de oudste hangbruggen in de VS. De beste manier om de Brooklyn Bridge te bezichtigen is lopend. Vanaf Brooklyn richting Manhattan heb je prachtig uitzicht over de skyline van New York. Je kunt ook een fiets huren en met de fiets over de Brooklyn te fietsen. Ook van the Brooklyn Bridge Park heb je waanzinnig mooi uitzicht op de brug. Wat ook is aan te raden om met de ferry onder de Brooklyn Bridge te varen. Je kunt hiervoor de East River Ferry of de South Brooklyn Ferry van Wall Street naar DUMBO nemen.

Uitzicht vanaf de Brooklyn Bridge zelf

 

Uitzicht vanaf East River Ferry

 

The Top of the Rock

Het meest spectaculaire uitzicht over de stad heb je vanaf de Top of the Rock. The Top of the Rock bevindt zich op de bovenste verdiepingen van het Rockefeller Center in Midtown. Vanaf de uitkijkplatformen heb je aan de ene kant prachtig uitzicht op de Empire State Building en aan de andere kant waanzinnig mooi uitzicht op Central Park.

 

De Empire State Building

Het beste zicht op de Empire State Building heb je vanaf de Top of the Rock. De bouw van het Empire State Building begon in 1929 en is een van de meest herkenbare herkenningspunten van New York.

 

The Highline

The Highline is in 2009 geopend. The High Line is een omgebouwde spoorlijn die boven de grond loopt. Het loopt van Ganesvoort Street in het Meatpacking District helemaal tot aan 34th Street. Het is openbaar toeganelijk en wordt gerekend als een van de parken van New York. Naast het vele groen dat je tegen komt zijn er ook veel banken, tafels en ligstoelen. Het is een heerlijke plek om door heen te wandelen en onderweg uit te kijken over de straten van New York.

 

De Freedom Tower

De Freedom Tower (One World Trade Center) is in november 2014 geopend Met zijn 541 meter hoog is het het hoogste gebouw van New York. Tot de aanslagen in 2001 stonden de Twin Towers in Lower Manhattan. Vandaag de dag staat het de Freetom Tower naast de plek waar ooit de Twin Towers stonden.

 

Het 9/11 Memorial

Het 9/11 Memorial-monument in New York, op Ground Zero, is het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center in 2001. De gedenkplek bestaat uit twee enorme waterbakken die op de precieze plaats liggen waar de Twin Towers ooit stonden. Rondom de waterbakken staan de namen van slachtoffers. Een bezoek is zeker de moeite waard.

 

Central Park

Een bezoek aan Central Park kan niet ontbreken tijdens een bezoek aan New York. Central Park ligt midden in Manhattan en is het groene hart van de stad. Het park heeft een enorme diversiteit aan bezienswaardigheden en activiteiten. Of het nu winter of zomer is, er is altijd wat te beleven in Central Park. Zo ligt The Great Lawn midden in het park. Dit is het grote veld waar de hele dag door gesport wordt. Kun je hardlopen langs het water van de Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir. Verder is er een dierentuin gelegen in het park. Sheep Meadow is de ideale om uit te rusten, waarbij je prachtig uitzicht hebt op de wolkenkrabbers.

 

Times Square

Times Square is een van de beroemdste pleinen van New York. Het is vernoemd naar de New York Times, waarvan het hoofdkantoor daarheen verhuisde in 1904. Overal om je heen zie je felle ledschermen. Tijdens een bezoek aan New York kun je deze plek eiegenlijk niet overslaan. Het is ook in het hart van het theaterdistrict. Verder zijn de winkels van Toys“R”Us, Disney en M&M bij Times Square gelegen.

 

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is ongetwijfeld het icoon van New York. Om het standbeeld van dichtbij te bekijken, kun je een veerboot nemen naar Ellis Island. Ook kun je de gratis ferry nemen naar Staten Island. Hier heb je ook prima uitzicht over het vrijheidsbeeld.

 

Staten Island Ferry

Een tocht met de Staten Island Ferry brengt je langs het Vrijheidsbeeld. Verder heb je tijdens de tocht fantatsch uitzicht op Lower Manhattan. De ferry is gratis. Zeker met mooi weer is het de moeite waard.

 

Wall Street

Wall Street is het symbool voor de Amerikaanse financiële wereld. Het is leuke om hier door heen te wandelen om het centrum van het Amerikaanse bankwezen in werking te zien.

Grand Central Station

Grand Central Station is prachtig om en bezoek te brengen ook al hoefje geen trein te nemen.. De meeste bezoekers komen er toch om de stationshal te bewonderen. Loop er door heen en kijk om omhoog naar het prachtige plafond.

 

Roosevelt Island

Roosevelt Island in New York is een eiland gelegen in de East River. Vanaf hier je waanzinnig mooi uitzicht op de skyline. De leukste manier om van Manhattan naar Roosevelt Island te reizen is met de Roosevelt Island Tram.

 

Helikoptervlucht

Als je New York op een speciale manier wilt bekijken dan kun je een helikoptervlucht maken. Dit is wel een hele mooie ervaring om New York te zien.

 

Huur een fiets


Als je in New York bent is het leuk om een fiets te huren. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld Central Park verkennen of je gaat de stad zelf met fiets ontdekken. Wil je het eerst rustig aan doen dan kun je beginnen met langs de Hudson River te fietsen. Zo kun je richting de Lower East Side fietsen om vervolgens naar de Brooklyn Bridge te fietsen.

Wandelen door New York

Als je New York bezoekt, is een wandeling door de verschillende wijken een goede manier om de stad te ontdekken. Je komt leuke restaurantjes tegen, mooie winkels en boetieks. Er is genoeg te zien. Elke wijk heeft zijn eigen charmes. Soho en Nolita vind ik zelf erg leuk om door heen te lopen.

Williamsburg

Williamsburg is een hippe wijk. Het is leuk om hier te wandelen. Je vindt hier veel moderne boetiekjes en hippe cafés. Ook leuk is om zaterdag naar de

Smorgasburg Food Market

Als je in Williamsburg bent, bezoek dan ook gelijk op zaterdag de Smorgasburg Food Market. Hier heerst een gezellig sfeer. Er staan veel foodtrucks met verschillende soorten food. Daarnaast heb je mooi uitzicht op de skyline van Manhattan.

139 Reacties

 1. Pingback: Netflix bez VPN
 2. Pingback: designchita.ru
 3. Pingback: projectio
 4. Pingback: psy online
 5. Pingback: Shkala tonov
 6. Pingback: 3NOZC44
 7. Pingback: 01211
 8. Pingback: Psychologists
 9. Pingback: psy
 10. Pingback: bit.ly
 11. Pingback: cleantalkorg2.ru
 12. Pingback: Ukraine-Russia
 13. Pingback: site
 14. Pingback: UKRAINE
 15. Pingback: stats
 16. Pingback: web
 17. Pingback: film.8filmov.ru
 18. Pingback: film
 19. Pingback: filmgoda.ru
 20. Pingback: link
 21. Pingback: video-2
 22. Pingback: sezons.store
 23. Pingback: 1c789.ru
 24. Pingback: video
 25. Pingback: icf
 26. Pingback: xxxx
 27. Pingback: 3bulldog
 28. Pingback: kinokrad 2023
 29. Pingback: batmanapollo.ru
 30. Pingback: 2023
 31. Pingback: ipsychologos
 32. Pingback: priligy pills?
 33. Pingback: buy priligy reddit
 34. Pingback: dapoxetine for pe
 35. Pingback: cost fildena 50mg
 36. Pingback: poxet 30 mg
 37. Pingback: testosterone gel
 38. Pingback: clomid 50mg
 39. Pingback: vilitra 60mg
 40. Pingback: androgel cost
 41. Pingback: dapoxetine usa
 42. Pingback: levitra ed
 43. Pingback: cenforce chewable
 44. Pingback: discount tadalafil
 45. Pingback: furosemide 120 mg
 46. Pingback: vidalista 80
 47. Pingback: cenforce
 48. Pingback: cenforce FM
 49. Pingback: vidalista 80
 50. Pingback: cenforce FM
 51. Pingback: buy vidalista
 52. Pingback: priligy usa
 53. Pingback: cenforce fm 100 mg
 54. Pingback: п»їclomiphene
 55. Pingback: buy priligy
 56. Pingback: vidalista ct 20mg
 57. Pingback: vidalista images
 58. Pingback: buy advair
 59. Pingback: purchase Cenforce
 60. Pingback: Cenforce 50mg sale
 61. Pingback: kamagra
 62. Pingback: fildena 50mg
 63. Pingback: prozac and zyprexa
 64. Pingback: vidalista 40

Reacties zijn gesloten.