Restaurant Vermeer, gelegen naast het NH Collection hotel tegenover het Centraal Station, stond toch wel al een tijdje op mijn lijst van sterren restaurants om te dineren. En zeker na de restyling dat het restaurant in 2016 heeft ondergaan. Restaurant Vermeer bestaat namelijk al heel wat jaar en staat ook al heel wat jaar bekend om haar goede couverts. Niet voor niks heeft restaurant Vermeer een michelin ster. Na de restyling in 2016, is het restaurant toegankelijker geworden en heeft het een ware metamorfose ondergaan. Interieurliefhebbers zullen hierdoor onder de indruk zijn, want het interiur is prachtig. Bijvoorbeeld de industriële lampen, gietvloer en het sfeervolle bloemmetjes behang.
Maar het belangrijkste van een michelin restaurant is natuurlijk het eten. Chef Chris Naylor serveert een variërend menu, met ingrediënten die lokaal ingekocht worden. De focus ligt op groenten en kruiden. Sommige groenten en kruiden zijn zelfs afkomstig van de daktuin van het bijbehorende NH Collection hotel. In plaats van een uitgebreide kaart heeft Vermeer een vast menu, waarbij de gast alleen het aantal gangen hoeft aan te geven. Je kunt kiezen voor een vier, vijf of 6 gangen menu. Ik vind het altijd lekker om het meest uitgebreide menu te kiezen. Dus ik koos voor het 6 gangen menu. Voor het 6 gangen menu betaal je 85 euro. Voor het 4 gangen menu overigens 65 euro. Wat mij opviel is dat echt alles dagvers is. De producten worden bereid op basis van hun ‘puur natuur’, en vinden zo hun weg naar je bord. Neem nou de spruitjes. Deze werden aan tafel van de plant aangesneden om zo op je bord te serveren.
Maar ook de St. Jakobsmossel was prachtig. Alle gerechten waren een smaakbelevenis. En elke gang van het menu was een verrassing. Ik was steeds benieuwd wat voor lekkers er weer geserveerd zou gaan worden.
Ik ben gek op zoetigheid, dus voor mij is een dessert altijd een verrassing wat voor lekkers er geserveerd wordt. En ook bij Vermeer was het weer genieten.
En wat van de wijnen te denken. Ik vind het altijd genieten om een wijnarrangement te bestellen bij culinaire eten. Sommelier Simon Veldman en Bjorn van Aalst kunnen op een hele goede en leuke manier vertellen over de verschillende wijnen. Een wijnarrangement bij het 6 gangen menu kost 90 euro. Maar dan heb je ook wel echt de beste wijnen. Bijvoorbeeld Anjou Blanc, Thibaud Boudignon of de Pannobile Claus Preisinger.
Ook de bediening kan gewoon niet beter. Een hoge service in een ongedwongen setting. Wat heb ik een heerlijke avond gehad bij restaurant Vermeer!
125 Reacties
Reacties zijn gesloten.