Ontdek Hobart de hoofdstad van Tasmanië

Hobart is de hoofdstad van Tasmanië en de op één na oudste stad van Australië na Sydney. Net als Sydney ligt Hobart op een spectaculaire plek aan het water en de haven is nog altijd een belangrijk aspect van de stad. Hobart is geen grote stad. Het centrum van de stad is makkelijk te belopen. Het is een klein, maar gezellig centrum met vele restaurants rondom het havengebied. Foodies kunnen hier hun hart ophalen met de vele restaurants die Hobart rijk is. Voor diegenen die meer geïnteresseerd zijn in de geschiedenis zitten in Hobart ook goed. De originele huisjes van de (straf)kolonie in Battery Point zijn nog intact gebleven, terwijl Salamanca Square wordt omzoomd door gregoriaanse pakhuizen. In de musea zijn uitgebreide historische tentoonstellingen en bijzondere kunstverzamelingen uit de koloniale tijd te zien. Constitution Dock is ongetwijfeld de bekendste haven van Hobart. Hier vinden de festiviteiten plaats na de finish van de beroemde race voor zeiljachten van Sydney naar Hobart en de Royal Hobart Regatta.

Overnachten in MACq1

Ben je een paar dagen in Hobart dan is het zeker aan te raden om te verblijven in het nieuwste en meest exclusieve en luxe hotel van Hobart: MACq1. Dit hotel is gelegen in een mooi groot gebouw,  aan de waterkant van Hobart’s Franklin Wharf. Elke kamer heeft daardoor prachtig uitzicht op de Sullivans Cove en de legendarische 19e-eeuwse gevels van Hunter Street. MACq1 is nog maar een paar maanden open. Voorheen zat er een scheepswerf. Nu het eerste verhalenhotel van Australië ontworpen door hippe architectenbureau Circa Morris Nunn.

Culinair genieten

In Hobart zitten vele restaurants, zowel trendy als gastronomische. Het is zeker aan te raden om goed uit eten te gaan in Hobart. Dit kun je doen bij Frank Restaurant & Bar, Mona, Peacock and Jones, Dier Makr of het Old Wharf Restaurant.

Cocktails drinken bij The Glass House

Hier heb je 280 graden uitzicht over het water van de Sullivan’s Cove. Met een beetje mazzel zie je de zeeleeuwen voorbij zwemmen. Er heerst een internationale flair bij The Glass House. Een mooie plek dus op elegante cocktails te drinken. 

Hop on hop off bus

Om Hobart in korte tijd te ontdekken, kun je kiezen om de Hop on hop off bus te nemen om zo een ruimere blik op Hobart en omgeving te werpen.

Mount Wellington

Om een goede oriëntatie te krijgen, van de stad Hobart  is een bezoek aan Mount Wellington zeker aan te raden. Op 1.270 meter hoogte ligt Hobart aan je voeten en zie je hoe de stad zich over diverse heuvels heeft uitgespreid. Je hebt vanaf het hier prachtig uitzicht over de stad.

The Hobart Waterfront

Aan te raden is om lekker te wandelen door de Waterfront van Hobart.  De Waterfront biedt onderdak aan een vele bars en restaurants,  een aanlegplaats voor indrukwekkende catamarans, en is ook een vertrekpunt voor watertaxi’s en veerboten.