Op maandag 11 december 2017 wordt vanaf 11.00 uur in het DeLaMar theather, de Nederlandse Michelingids 2018 gepresenteerd. Voor veel restaurants is het dan ook een spannende dag. Het hele jaar streven de beste chefs van het land en hun teams naar deze felbegeerde ster. In deze blog eerst nog even de michelin sterren restaurants in Amsterdam van 2017. In 2017 kregen de Amsterdamse restaurants Bolenius, MOS en RIJKS hun eerste ster. La Rive in het Amstel Hotel verloor haar ster. Jammer, want dit was zo lekker dicht bij huis. Amsterdam heeft daarmee elf één sterrenrestaurants en vijf twee sterrenrestaurants. In deze blog mag natuurliijk niet het twee sterren reaurant in Amstelveen ontbreken. Namelijk Restaurant aan de Poel.
2 MICHELIN STERREN RESTAURANTS IN AMSTERDAM
Librije’s Zusje Amsterdam
Librije’s Zusje Amsterdam is gelegen in het Waldorf Astoria aan de Herengracht. Chef Sidney Schutte en zijn team zorgen ervoor dat je een ongekende culinaire ervaring zult beleven. Niet voor niks heeft Librije’s Zusje al drie jaar de twee sterren te pakken.
Ciel Bleu
Ciel Bleu Restaurant is gelegen op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam. Ciel Bleu heeft daardoor prachtig uitzicht over de stad. Dit uitzicht maakt naast de spectaculaire gerechten, bereidt door de chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman, Chiel Bleu tot het beste restaurant van Amsterdam. Niet voor niks heeft Chiel Bleu sinds 2008 twee sterren en is het volgens culinair tijdschrift Lekker500 uitgeroepen als beste restaurant van Amsterdam. Misschien 11 december drie sterren voor Chiel Bleu?
&samhoud Places
Restaurant &samhoud Places is gelegen aan de Oosterdokskade in Amsterdam. Het restaurant is geopend in 2012 en kreeg na drie maanden al twee sterren. Het restaurant staat onder leiding van Moshik Roth. Elke gast wordt meegenomen op een culinaire reis, begeleid door de geselecteerde wijnen van sommelier Janine Kinderman.
Bord’Eau
Bord’Eau Restaurant Gastronomique is gelegen in het Hotel De L’Europe. Na een complete renovatie opende Bord’Eau haar deuren in 2011, en in 2013 verdiende het restaurant een tweede Michelin-ster door de prachtige en elegante gerechten. Richard van Oostenbrugge creëert een menu van hoge kwaliteit met zorgvuldig samengestelde gerechten uit de Franse keuken. In januari zal Bas van Kranen (nu nog werkzaam bij De Leuf) Richard van Oostenbrugge opvolgen bij het tweesterrenrestaurant Bord’eau in Amsterdam. Bijzonder aan het restaurant is de locatie, direct aan de Amstel, met uitzicht op het centrum van Amsterdam.
1 MICHELIN STERREN RESTAURANTS IN AMSTERDAM
Bolenios
Bolenios ligt midden tussen de wolkenkrabbers van de Amsterdamse Zuidas. Het menu van Bolenios bestaat voor een groot deel uit eigen versgeteelde groenten. Niet voor niks is het restaurant in 2015 uitgeroepen tot Nederlands beste groenterestaurant. En in 2017 dus ook met een ster bekroond. Chefkok Luc Kusters bereidt samen met zijn team de meest lekkerste gerechten voor waar groenten centraal staan.
Restaurant Bridges
Restaurant Bridges is gelegen in hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Bij Bridges draait het eten allemaal om vis. Van oesters, kreeftsandwiches, delicate vistartaar tot kraakverse vis. Onder leiding van de talentvolle Executive Chef Andrès Delpeut serveert Bridges in een unieke ambiance deze vis gerelateerde gerechten . Sterrenchef Ron Blaauw is als adviseur nauw betrokken bij dit Amsterdamse restaurant. Eind 2013 ontving Bridges een Michelinster. Bijzonder is het terras van Bridges. Deze is te vinden in de prachtige, sfeervolle binnentuin. Het is één van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. In september 2015 is deze binnentuin benoemd tot het ‘Gezelligste Terras’ van Amsterdam.
Lastage
Lastage is gevestigd is in de Nieuwmarktbuurt. Lastage is geopend in juli 2010 en november 2011 kreeg het restaurant al haar eerste Michelinster. De keuken van Lastage is een combinatie van de Franse keuken met Hollandse gerechten. Chef Rogier van Dam kookt puur en innovatief. Hij maakt gebruikt van Nederlandse producten zoals makreel en jenever. Ook maakt hij zijn eigen worstjes en ham.
MOS Amsterdam
Op een steenworp afstand van het Centraal Station ligt MOS Amsterdam. Onder leiding van chef Egon van Hoof worden bij MOS Amsterdam Frans-internationale gerechten geserveerd. Dit in een chique maar relaxte setting op een prachtige locatie. Tijdens het diner heb je een schitterend uitzicht over het IJ – dit maakt uit eten bij MOS Amsterdam tot een bijzondere beleving. Het interieur doet denken aan Parijs en Marrakech, en is ingedeeld in intieme ruimtes. Mos kreeg eind 2016 haar michelinster.
RIJKS
RIJKS is het restaurant van het Amsterdamse Rijksmuseum. Executive Chef Joris Bijdendijk en zijn team hebben een mooi shared dining menu samengesteld. Een menu waar slowfood en lokale ingrediënten een grote rol in spelen.Er wordt gekookt met zoveel mogelijk producten van Hollandse bodem, met oog voor traditionele, ingrediënten. Rijks kreeg eind 2016 haar michelinster.
Ron Gastrobar
Eind 2013 ontving Ron Gastrobar een Michelin-ster. Ron Blaauw maakt sfeervol dineren op gastronomisch topniveau toegankelijk voor alle liefhebbers van lekker eten. Met verrassende lunchmenu’s en stijlvolle diners kun je hier voor elke gelegenheid terecht.
Bij dit laagdrempelige restaurant staat genieten hoog in het vaandel. Hier passen de kleine gerechtjes à €15,- bij elk budget.
Sazanka
Teppanyaki Restaurant Sazanka is gelegen in Hotel Okura Amsterdam. Bij restaurant Sazanka wordt je mede door chef Masanori Tomikawa meegenomen op culinaire reis door Japan. De chefs bereiden de heerlijkste vis-, vlees, – en vegetarische gerechten op een hete bakplaat aan jouw tafel. Sazanka is het eerste en momenteel het enige teppanyaki restaurant in Europa dat is gewaardeerd met een Michelinster.
Sinne
Sinne is sinds eind 2014 met een Michelin-ster bekroond. Sinne serveert klassieke Franse gerechten met een twist uit de Mediterraanse en Oosterse keuken onder leiding van chef Alexander Louannou.
Restaurant Vermeer
Restaurant Vermeer is gelegen in het NH Collection Barbizon Palace Hotel. Chef-kok Christopher Naylor maakt gebruik van lokale Nederlandse ingrediënten, zoals bieten, Hollandse garnalen en witte asperges. Deze ingrediënten zijn dan ook verwerkt in het bijzondere ‘Van het Land’ menu.
Vinkeles
Vinkeles is het restaurant van hotel The Dylan. De keuken, vaak omschreven als spannend, bescheiden en verfijnd, is internationaal van smaak, maar wordt voornamelijk gekenmerkt door Franse kooktechnieken. Niet voor niets is Vinkeles in 2009 bekroond met een Michelinster. Vinkeles staat onder leiding van executive Chef Dennis Kuipers, Chef de Cuisine Jurgen van der Zalm, Maître Casper Westerveld en Sommelier Natasja Noorlander.
Yamazato Restaurant
Op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam zit een van de beste Japanners van Europa: Yamazato Restaurant. Niet voor niets is het restaurant al meerdere malen bekroond met een Michelinster. Bij Yamazato worden Japanse gerechten geserveerd.
Restaurant aan de Poel
Het Michelin-bekroonde restaurant Aan de Poel is gelegen in Amstelveen aan het water van De Poel. Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht. Chef Stefan van Sprang creëert een voortdurend veranderend menu met Franse technieken vol fantastische smaken.
6 Reacties
Reacties zijn gesloten.