Leeu Estate in Franschhoek

Tijdens mijn vakantie in Zuid Afrika afgelopen september ben ik een paar dagen in Franschhoek geweest. En oh wat heb ik genoten van al het lekkere eten en de mooie wijnen. En wat een mooie omgeving is Franschhoek. Ik ben al eens in Franschhoek geweest. Destijds heb ik overnacht bij het mooie Le Petite Ferme, dus Franschhoek was voor mij niet onbekend. Maar toch is het elke keer weer een ware belevenis. Deze keer sliep ik in het luxueuze Leeu Estate.

En deze accommodatie is echt nog wel weer wat mooier dan Le Petite Ferme. Wat is Leeu Estate prachtig en wat heb ik daar genoten! Overal waar je kijkt zie je de bergen van Franschhoek. Ook heeft de accomomdatie een goddelijk zwembad, met natuurlijk uitzicht op de bergen van Franschhoek en de wijnvelden. Je kunt hier heerlijk relaxen. Maar daarover later meer.

Leeu Estates is een prachtig luxueus hotel gelegen tussen wijngaarden en vallei van Franschhoek. Bij aankomst weet je al dat je hier een geweldig verblijf zult hebben. Wat een prachtige omgeving. Leeu Estate heeft zowel kamers in het stijlvolle en ellegante hoofdgebouw als aparte suites gelegen tussen de tuinen.

In totaal zijn er 17 kamers gelegen op de estate. Wij verbleven in een van de suites. Dit zijn eigenlijk losstaande huisjes. Deze kamer hebben zowel voor als achter een zitje. In de ochtend heb je mooi uitzicht op de bergen met de zonsopgang. Zeker aan te raden is om een keer de wekker te zetten om de zon te zien opkomen.

De kamers zijn mooi ingericht. Het bed ligt heerlijk , het beddengoed is namelijk van Egyptisch linnen. De kamers hebben een stijlvolle en elegante inrichting. En zelfs met een walk-in kast welke gelegen is tussen de slaapkamer en badkamer.

Het hoofdgebouw zelf is prachtig gelegen tussen de tuinen van Leeu Estate. Vanuit het terras heb je prachtig uitzicht op de aangelegde tuinen. En wanneer de zon ondergaat heb je hier het mooiste uitzicht. Heerlijk genietend met een wijntje kijken naar de mooi gekelurde bergen van Franschhoek.

In het hoofdgebouw wordt het ontbijt geserveerd. En wat een lekker ontbijt. Het fruit wordt geserveerd in allemaal glazen bekertjes. Dat ziet er heel kleurrijk uit.

Verder veel zoetigheden waar ik dol op ben. Natuurlijk kun je nog van de kaart bestellen, zoals ei of avocado met feta.

Leeu Estate heeft verder een Spa met verschillende wellness behandelingen en een kapper. Verder is er een sportschool met apparatuur van Technogym. Bij het zwembad heb je nog een relaxt ruimte met een grote witte bank. Hier is natuurlijk ook weer het waanzinnge uitzicht.

En dan het zwembad! Heerlijk na het ontbijt even een boek lezen en genieten van het zonnetje en natuurlijk het uitzicht. Je komt hier helemaal tot rust.

En natuurlijk heeft Leuu Estate nog een winetasting. Je kunt hier genieten van de bekroonde Mullineux & Leeu Family Wines met uitzicht op de wijnvaten. De winetasting is gelegen in een apart gebouw verder op de estate.

Leeu Estate is groot. Het bestaat uit 68 hectare. Overal liggen prachtig aangelegde tuinen en wijngaarden.

Kenmerkend van de tuinen zijn de vele beelden die je tegen komt. Er zijn prachtige wandelroutes aangelegd waardoor je heerlijk kunt rondlopen.

Je kunt bij Leeu Estate heerlijk dineren. Dit is zeker aan te raden om een avond te dineren bij Leeu Estate. De ambiance is goed en je kunt echt een avond culinair genieten in de stijlvolle eetkamer.

De huiswijn is de erg lekkere wijn genaamd naar de eigenaar van de Leeu Collection: Bas wijn. En vergeet ook niet een avond te reserveren bij La Petite Colombe wat overigens onderdeel uitmaakt van de Leeu Collection.

De Leeu Collection heeft in het centrum van Franschhoek ook nog een mooi hotel: de Leeu House. De Leeu House heeft net als de Leeu Estate een stijlvolle en elegante sfeer. Leeu Estate is alleen meer gericht op rust en privacy. Daarnaast heb je bij Leeu Estate het waanzinnig uitzicht over de valleien van Franschhoek. En dat maakt Leeu Estate toch wel unieker dan de Leeu House.

 

2 Reacties

  1. Pingback: 1biographies
  2. Pingback: nature sounds

Reacties zijn gesloten.