La Motte

Eerder schreef ik wel dat The Kitchen at Mainson mijn favoriete winery is, maar eigenlijk is La Motte dat ook wel. Het zijn twee totaal verschillende wineries. The Kitchen at Maison is meer een hippe stylische winery, waar je heerlijk kunt eten en genieten van het mooie uitzicht. La Motte straalt weer wat meer allure en luxe uit. Daarnaast heeft La Motte naast de winetasting en restaurant ook nog een farm shop, een museum en voor de actievelingen een speciale hiking trails. Je kunt dus een hele dag doorbrengen bij La Motte.

Dat La Motte zo een mooie winery is, kreeg ik tijdens mijn safari in Singita als tip van de sommelier. Ik dronk daar ondere andere de La Motte wijn. De sommelier gaf aan dat het wijnhuis van La motte in Franschhoek ligt. En zou ik nou net ook niet een paar dagen tijdens mijn reis in Zuid Afrika naar Franschhoek gaan. Dus 1 + 1 = 2. Een bezoek aan de winery La Motte tijdens mijn verblijf in Fransschoek kon niet ontbreken.

Wat ik al aangaf La Motte straalt allure en luxe uit. Dat zie je al als je La Motte oprijdt. Je rijdt door een mooie oprij laan met mooie beelden en in de verte de berg met Franschhoek erop. Overal zie je de wijnranken. Tussen de wijnranken zie je een mooi wit gebouw waar La Motte ligt.

Bij binnenkomst loop je de tuin binnen waar staat aangeven waar alles zich bevind. Leuk is om ook de farmer shop binnen te gaan. Ik kocht natuurlijk een aantal flessen van de La Motte wijn, verder kun je nog lekkere gebakjes kopen en hebbedingetjes voor in huis. Vanuit de farmshop loop je zo de tuin in.

Iets verder ligt het restaurant Pierneef a La Motte. Het interieur heeft een luxe sfeer, denk aan luxe sofa’s, handmade tafels, kroonluchters gemaakt van delftsblauw porselein servies, een knisperende open haard en een pracht van een uitzicht.

En buiten kun je op het terras ook mooi zitten. Je kijkt uit om een watertje en verderop de bergen van Franschhoek. Met zowel een gezellige binnenruimte als een prachtig terras, is het perfect voor zomer en winter.

En dan het eten. Ook weer zo lekker! La Motte heeft een eigen unieke keuken die geïnspireerd is op Nederlandse, Vlaamse en Franse invloeden. En de gerechten zien er ook weer als een plaatje uit.

En de wijn natuurlijk. La Motte heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Drinks International Wine Toerism. La Motte is dus zeker een aanrader om naar toe te gaan om heerlijk te genieten van de lekkere La Motte wijn en de lekkere gerechten.

2 Reacties

  1. Pingback: calm music

Reacties zijn gesloten.