Hotel MACq1 in Hobart; eerste storytelling hotel van Australië 

Ben je een paar dagen in Hobart dan is het zeker aan te raden om te verblijven in het nieuwste en meest exclusieve en luxe hotel van Hobart: MACq1. Dit hotel is gelegen aan de waterkant van Hobart’s Franklin Wharf. Elke kamer heeft daardoor prachtig uitzicht op de Sullivans Cove en de legendarische 19e-eeuwse gevels van Hunter Street.

MACq1 is nog maar een paar maanden open. Voorheen zat er een scheepswerf. Nu het eerste storytelling hotel van Australië ontworpen door het hippe architectenbureau Circa Morris Nunn.

Elk van de 114 kamers is geïnspireerd door de geschiedenis en kleurrijke karakters uit het verleden van Tasmanië. Veroordeelden, oplichters, helden, captains of industry en andere kleurrijke personages worden herinnerd in woorden en artefacten die elke kamer individueel en speciaal maken. Ik sliep in de kamer met het karakter van Francis Simpkinson de Wesselow. Hij was een van de beste schilders van het Tasmaanse landschap. 

Het hotel heeft verschillende type kamers. Je kunt kiezen uit luxe suites en kamers met of zonder uitzicht op de Waterfront. Aan te raden is om een  superior waterfront room of de premium waterfront terrace te boeken.

De prijs hiervoor bedraagt rond de 350 euro per nacht voor de superior Waterfront room en 500 euro voor de premium waterfront terrace. Als je een van deze kamers boekt kun je vanuit je kamer genieten van het mooie uitzicht. 

De kamers zijn modern en rustig ingericht. De kamers beschikken over ruime badkamers. 

Hobart staat bekend om haar goede restaurants. Het kan ook niet anders dat in MACq1 een van de beste restaurants gevestigd is van Hobert: Old Wharf Restaurant.

Je kunt hier heerlijk dineren met uitzicht op de haven. Bij mooi weer kun je dineren op het terras aan de waterkant.

Het restaurant heeft een mooie ambiance. De eyecatcher is de gezellige ronde openhaard.

Op de menukaart staan veel verschillende gerechten van hoog culinair niveau. Denk aan voorgerechten met rode biet of verschillende tomaten.

Als hoofdgerecht staan veel vissoorten op de menukaart. Ook de desserts zijn erg goed.

In het restaurant kun je in de ochtend heerlijk genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt. Er is een uitgebreid ontbijt buffet, maar je kunt ook verschillende gerechten van de kaart kiezen.

MACq1 is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Hobart en omgeving. De eigenaren van het hotel zijn trouwens ook de mensen achter het zeer luxe hotel Saffire Freycinet. Dit is een van de meest luxe hotels van Australië.