Formentera

Ben je op Ibiza? Ga dan ook een dag, of eigenlijk misschien wel langer, naar Formentera. Je kunt een eigen boot huren of met de ferry vanuit de haven.  De boottocht duurt 30 minuten en een ticket kost 45 euro. Aangekomen op Formentera kun je een auto, scooter of fiets huren. Fietsen op Formentera is overigens goed te doen. Hieronder een aantal tips voor Formentera.

Playa de Ses Illetas


Als je maar een dag op Formentera bent, ga dan in iedergeval naar Playa de Ses Illetas. Playa de Ses Illetas is net de Caraiben met haar witte zandstranden en helder blauwe zee. Aan het strand van Playa de Ses Illetas zijn een aantal beachclubs gelegen, zoals de luxe beachclub Juan y Andrea en Kiosko Restaurente El Pirata. Voorbij beachclub Juan y Andrea ligt een mooi baaitje waar je naar het eilandje Illa des Forn kunt lopen.

Beso Beach
Bij deze beachclub hangt een lekker beachy sfeertje. Het is hier gezellig druk. Beso beach ligt praktisch aan het strand van Playa de Cavall d’en Borràs. Ook een aanrader om heen te gaan!

Chezz Gerdi

Mijn favoriet! Voor lunch, diner en zeker ook voor cocktailtjes in de late uurtjes kun je terecht bij Chezz Gerdi. Ik was helemaal blij toen ik deze beachclub voor het eerst binnen kwam lopen. Echt het ultieme vakantiegevoel! Chezz Gerdi ligt aan het strand van Es Pujols. Ze hebben hier ook pizza’s op het menukaart staan. En dat is helemaal geen verkeerde keus bij Chezz Gerdi. Ben je op Formentera dan is Chezz Gerdi zeker een aanrader.

Bona Espina

Bona Espina ligt in het oude centrum van Formentera. En zo een leuk hip gestyled restaurant. Overal cactussen. Naast dat Bona Espina er gestyled uitziet is het eten ook nog eens waanzinnig lekker. Ze hebben ook een cocktailbarretje, dus je kunt ook heerlijke cockatils drinken. Bona Espina daar moét je gewoon heen!

Zonsondergang bij Piratabus
Voor de mooie zonsondergang op Formentera kun je terecht bij Piratabus.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.